Tip do stovky: Jednorožci z Čarovného lesa

Generation Kill

Pevná s přebalem matná
EAN:9788072177462
Válečný reportér v první linii irácké války
Značka: JOTA

Toto zboží již není možné objednat. Zboží bohužel nelze dodat, je úplně vyprodáno také u nakladatele. Nastavte si Hlídacího psa, abyste byli informování o případné změně.

Dostupnost: Vyprodáno
98 Kč
80 Kč
98 Kč
80 Kč
Anotace
Generation Kill, válečnou reportáž z první linie války v Iráku, napsal Evan Wright. Kniha přináší autentické svědectví amerického novináře a amerického reportéra.
Evan Wright byl v roce 2003 reportérem časopisu Rolling Stone a jako člen 1. rozvědky námořnictva prošel s jednotkou během americké invaze v Iráku až do Bagdádu. Kniha zachycuje prvních čtyřicet dní, což se nezdá jako dlouhá doba. Pod stálou hrozbou smrti, kdy v každé chvíli mohou zaútočit nepřátelé, panuje šílené vedro, lidé trpí žízní a vyčerpáním, se počítá každý z dnů, které člověk přežil.
Evan Wright líčí osudy mladých vojáků, kteří šli jako předvoj americké armády během operace Svoboda pro Irák. Mariňáci jednotky First Recon Battalion se potýkali snad se všemi nástrahami pouště, nedostatečnou výstrojí a nekompetentním vedením ze strany nezkušených důstojníků. A především s vlastním strachem a nejistotou. Projevovali nečekanou odvahu, vytrvalost a kamarádskou soudržnost. Ale tváří v tvář skrytému nepříteli se také projevily všechny temné stránky lidské duše, které tak dovedně skrývá nátěr civilizace. Komplexy, předsudky a nezralost se u mladých a nezkušených vojáků přetaví v brutalitu, krutost a těžko pochopitelné násilí vůči civilnímu obyvatelstvu.
Reportáže vycházely nejdříve na pokračování v časopise, později je autor pro obrovský zájem vydal knižně. Podle jeho námětu byl natočen stejnojmenný televizní seriál za účasti skutečných příslušníků námořní pěchoty, kteří tehdy v Iráku bojovali.
Pojem „generation kill“ přešel do povědomí jako vyjádření pro mladé muže bez přípravy vystavené nekompromisní realitě války.

Informace o sortimentu
Podnázev Válečný reportér v první linii irácké války
Název v originále Generation Kill
Druh sortimentu Kniha
Autor Evan Wright
Značka JOTA
V prodeji od 21.04.2010
Rok vydání 2010
Pořadí vydání 1. vydání
Rozměry 14.5 x 21.0 x 3.5 cm
Hmotnost 0.60 kg
Vazba Pevná s přebalem matná
Počet stran 396
ISBN 978-80-7217-746-2
EAN 9788072177462
Interní kód 0104041
Produktový manažer Lena Linda Knop-Kostková (lena.knop-kostkova@knihcentrum.cz)
Ceny dopravy