Tip do stovky: Jednorožci z Čarovného lesa

U patri Kmotr kmotrů

Pevná bez přebalu lesklá
EAN:9788087374597
Ze Sicílie do Spojených států
Značka: Plejáda

Toto zboží již není možné objednat. Zboží bohužel nelze dodat, je úplně vyprodáno také u nakladatele. Nastavte si Hlídacího psa, abyste byli informování o případné změně.

Dostupnost: Vyprodáno
299 Kč
245 Kč
299 Kč
245 Kč
Anotace
Kmotr všech kmotrů, capo di tuti capi, není jen legendární don Corleone. V knize italského novináře Vita Bruschiniho sledujeme cestu ze Sicílie do Spojených států jiného z velkých kmotrů mafie, knížete Ferdinanda Licata.
Tajemství rodinných svazků a zločinu je základem Licatova příběhu i fungování mafie. Sicílie v 19. století byla rozdělena na bohaté a chudé s neuvěřitelnou nespravedlností. Několik velkostatkářů vlastnilo veškerou půdu a rolníci žili v naprosté bídě a nouzi, neměli nic než upracované ruce, shrbená záda a hlad. Proti stálému útlaku se jim nedostávalo pomoci od oficiálních autorit a skupina obyvatel vzala spravedlnost do vlastních rukou. Tak vznikla organizace mafie a začal ještě drsnější a krvavější útlak. V Itálii začal bujet fašismus a život se stal nesnesitelný. Pro mnoho obyčejných rolníků byl útěk jedinou možností, jak přežít, a Amerika zemí zaslíbenou.
Ferdinando Licata byl jedním z těch, kteří opustili břehy Sicílie a odpluli do New Yorku. Sebou si veze výbavu nelegálních obchodních metod a postupy řízení zločineckých skupin, který byly účinné na starém kontinentu. Postupy, jak zapojit své krajany do vydírání, pašování, podloudného prodeje alkoholu, provozu hazardních doupat a nevěstinců. Tajná organizace Cosa Nostra roztahovala svá chapadla stále více a postupně začala ovládat nelegální obchody v celých Státech. Silnou zbraní se stala korupce, té odolala málokterý politik. Svázaná zákony omerty a vendety, uplatňovala přísnou hierarchii a stala se výkonným strojem na výrobu peněz. Kmotr všech kmotrů nelítostně potvrzuje Balzacova slova: V pozadí každého velkého majetku je zločin.
Informace o sortimentu
Podnázev Ze Sicílie do Spojených států
Druh sortimentu Kniha
Autor Vito Bruschini
Značka Plejáda
V prodeji od 16.11.2011
Rok vydání 2011
Pořadí vydání 1. vydání
Rozměry 14.2 x 20.5 x 4.2 cm
Hmotnost 0.63 kg
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran 340
ISBN 978-80-87374-59-7
EAN 9788087374597
Interní kód 0121450
Produktový manažer Marie Španihelová (marie.spanihelova@knihcentrum.cz)
Ceny dopravy