Taky máte pocit, že je doba na zbláznění? Míváte ze stresu žaludek na vodě nebo vás "pálí žáha"? Nebo máte potravinou alergii či dokonce bezlepkovou dietu? Řešení je snadnější, než se zdá.
Citlivá kuchyně není žádná dieta! Je to návrat k potravinám a jejich úpravě z dob, kdy ještě potravinářský průmysl v honbě za zisky tolik nezvlčil. Je to vaření bez chemie, bez nejčastějších alergenů a bezlepkové. Citlivá kuchyně je záchranou pro lidi se zdravotními potížemi jako celiakie či Crohnova choroba. Je velmi vhodná aspoň přechodně pro lidi, kteří se "jen" necítí ve své kůži, protože žijí ve stresu a mají těžkosti se zažíváním. A je to kuchyně velmi užitečná aspoň příležitostně, o víkendech, pro lidi, kteří chtějí být štíhlí a zdraví. A nejúžasnější je, že je to vaření i pro začátečníky, ohromně snadné a úžasně dobré! Poslední studie ukazují, že nadpoloviční většina lidí má nějakou "přecitlivost"! Tato kniha vám ukáže, že vynechat potenciálně obtížně snášené potraviny je snadnější, než jste si mysleli. Smyslem knihy je, aby i zdraví byli ještě zdravější. A aby se mohli dobře najíst i ti, na kterých si doba vybrala civilizační daň.
Citlivá kuchyně není žádná "obyčejná kuchařka", kterých jsou stovky. Autorka, známá publicistka, má s citlivou kuchyní bohaté zkušenosti. Provází vás knihou se svým tradičním suchým humorem a nadhledem a nešetří historkami ze života. Dozvíte se nejen jak citlivě vařit, ale i řadu cenných informací o potravinách. Tělo se vám odvděčí!