QUINOA * CIZRNA * KADEŘÁVEK * SLADKÉ BRAMBORY * BORŮVKY * VEJCE * MED * KOKOSOVÝ OLEJ * ŘECKÝ JOGURT * VLAŠSKÉ OŘECHY
Většina z nás dokáže alespoň některé ze superpotravin vyjmenovat a vědí, že by je měli jíst. Málokdo už však ví, jak je používat a jednoduše zařadit do svého stravování. Kniha Kelly Pfeifferové představuje deset nejlepších superpotravin a snadnou cestou radí, jak s nimi chutně a zdravě vařit, a udělat z nich součást každodenního jídelníčku.
Přehledné řazení pomůže každému lehce a rychle se sestavením celého jídelníčku. Autorka poskládala recepty postupně, od snídaně či brunche, přes chutný oběd či večeři, po saláty a dezerty. Každý z receptů obsahuje minimálně dvě, častěji však čtyři až pět superpotravin. Jsou vždy uvedeny na úvod předpisu.
K nastartování dne se nabízí báječné borůvkové palačinky či muffiny, zdravá míchaná vajíčka s kokosovým olejem, sendviče s vajíčkovým salátem, k obědu nebo večeři hummus s vlašskými ořechy či kuřecí salát s medovou hořčicí. A buďte si jisti, že se doma zapráší i po brownies s quinoou, pekanovém koláči nebo quichi se šunkou a sýrem feta.
Jestliže jste se doposud superpotravin obávali, tato kuchařka vaše obavy rázem rozptýlí. Neuvěříte, jak je vaření s nimi snadné. Nejen ti nejpohodlnější kuchaři záhy zjistí, že pokrmy se superpotravinami jsou zdravé a chutné a jejich příprava je navíc neuvěřitelně jednoduchá.