Anotace
V této atraktivní, bohatě ilustrované publikaci najdete všechny podstatné informace o tradičních, dříve vyráběných a pozapomenutých druzích a stylech piva, které se nyní díky produkci malých pivovarů či minipivovarů vrací znovu na náš trh. Právě boom malých pivovarů u nás i po celém světě a rovněž neustále rostoucí počet restaurací, které nabízejí širokou škálu skutečných pivních zážitků, byl pohnutkou pro vznik této publikace. Má pomoci, aniž by zabíhala do nudných detailů, zorientovat se všem, kdo ještě tápou, co je svrchně a co spodně či spontánně kvašené pivo, co znamená ale, pale ale, weizen, bock, lambic, radler, abbey, märzen, kriek, frambozen etc. Chce být malou troškou do mlýna, která přispěje k tomu, že se začnete zajímat o kvalitnější a zajímavější pivní produkty. Vždyť pivo opravdu není jen všude podávané, téměř unifikované europivo velkých nadnárodních pivovarských skupin. Svět pivních druhů je daleko rozmanitější, plný chutí a vůní, a pro milovníky kvalitního pivního moku představuje skutečný zážitek. A ti, kdo se nebojí experimentovat, si mohou pivo uvařit i doma, jak dokládá závěrečná kapitola.