Kuchařka? Biografie? Povídky a postřehy ze života? Možná od všeho trochu. Každá stránka knihy vás přesvědčí, že jídlo není jen každodenní nutností, ale zhmotněním myšlenky, inspirací. Že proces vaření je stejně tvurčí jako psaní, navíc s okamžitou a živou reakcí publika. Prostřednictvím vzpomínek, spojených s něčím tak přízemním, jako je jídlo, se náhle a nenápadně zjevuje moudro, umocněné obyčejností bramborové polévky.
Nahlédněte do života Roalda Dahla, zjistěte, jak a kde žil. Dýchne na vás atmosféra staré dobré Anglie, jak ji popsal Jerome Klapka Jerome nebo Karel Čapek. Jídlo tu má hlavní roli, ale díky vzpomínkám a komentářům ožívá a je jen na vás, abyste si představili, co zrovna Roald Dahl vařil pri psaní Karlíka a továrny na čokoládu, jaké pil víno a kde seděl. Název je rozhodne víc než obycejná kuchařka.