Cesta ke štíhlému tělu a zářícímu zdraví může být dostupná každému z nás. A stačí tak málo. Třeba se
jen zamyslet nad moudrostmi, které jsou známé v každé kultuře a v každé době. Nenabízí nám snad
sama příroda zdravou stravu plnou zdravých látek? Nabízí. Bohužel, tepelnou úpravou, která je dnes
běžná, přicházejí potraviny o všechny vitamíny a enzymy, které nepřežijí teploty nad 45°C. Ale co
můžeme dělat? Řešení přináší v pořadí již čtvrtý titul neúnavné propagátorky tzv. živé stravy, Věry Talandové v podobě
další spousty receptů na přípravu zdravých jídel, které vynikají chutí a které přitom zůstávají
plné enzymů a vitamínů. Knihou „To nejlepší od Věry Talandové“ vyslyšela autorka přání čtenářů a
vytvořila knihu nejen z těch nejlepších receptů ze svých předchozích knih, ale přidala i recepty další,
originální.
V receptech paní Talandové jsou použity suroviny pouze syrové, případně sušené za nízké teploty.
Stačí pohlédnout dovnitř této knihy a zjistíte, jak jednoduchou přípravou lze získat velmi zdravou a
chuťově vynikající stravu.
Ano, cesta ke zdraví, štíhlosti a vitalitě je dostupná každému z nás. Protože se stáváme tím, co jíme.
Jsme tak živí a zdraví, jak živá a zdravá je strava, kterou konzumujeme.
O své cestě k zdravé živé stravě autorka říká: „Příběh začal před léty mými vážnými zdravotními
problémy a já jsem se rozhodla pro úplnou změnu stravování. Abstineční příznaky po těžkém vařeném
jídle jsme doma řešili konzumací hutnějších salátů a chuť na sladké zaháněli pomocí sušeného
ovoce a oříšků. Tato živá strava udělala s mým zdravím doslova zázraky. Věřím, že moje zkušenosti
mohou být inspirací pro každého z nás.“