Když William Davis vydal knihu Život bez pšenice, strhla se doslova bouře. Desítky tisíc lidí změnily své stravovací návyky a začali žít zdravěji. A zároveň s proměnou jídelníčku narazili na problém – jak vařit bez pšenice chutně, rychle a efektivně?
Dvě stovky ověřených receptů a obsáhlý úvod, který do problematiky stravování se bez pšenice i pšeničných produktů zasvětí i ty, kteří předchozí knihu nečetli, jsou soustředěny do útlé kuchařky, která ale čtenářům poskytne přehlednou formou všechny informace potřebné k tomu, aby přestali tápat, a navede je na cestu, jejímž cílem je šťastnější život, pevnější zdraví a v neposlední řadě i štíhlejší tělo.
Kniha ukáže čtenářům, jaké ingredience je možné kombinovat, jak bez pšenice například i péct a vytvořit si takový jídelníček, který bude nejen zdravý, ale i výživný a chutný pro celou rodinu.
Kniha byla nominována na cenu Český bestseller za rok 2015 v kategorii Zdraví a životní styl.