Čas na TE.BE – tipy a triky pro dům i zahradu

archiv revue
Tato kniha je pro všechny, kdo se rádi nechají inspirovat, vyzkouší něco nového a přečtou si něco o tom, jak si vylepšit svůj domov. A to jsme všichni, ne?

Možná znáte lifestylový pořad Čas na TE.BE herečky Terezy Bebarové. A jestli ho znáte, pak víte, co můžete za tímto názvem knihy očekávat. Dejte i vy prostor kreativním lidem, které baví něco vymýšlet a tvořit a kteří vám rádi dají inspiraci, co můžete vyzkoušet i vy sami.

Kniha je jako víc pořadů za sebou, jsou to v podstatě rozhovory, ve kterých se dozvíte něco víc o těch, které si Tereza vybrala, a zároveň vás seznámí s různými praktickými tipy pro domácnost, zahradu i kuchyni. To znamená, že si budete moct nějak zpestřit své okolí, ať už sami jste nebo nejste kreativní, a ještě si něco dobrého ukuchtit či upéct, například i s našim nejpopulárnějším cukrářem Josefem Maršálkem, který vám na sto procent pomůže trochu si přisladit život.

Kromě receptů na vás čeká spousta barevných fotografií a hned na úvod napsala Tereza Bebarová něco o sobě i svých kořenech. A pak už pokračuje rozhovory s různými hosty a každý ten rozhovor je jako krátká návštěva, na kterou si nemusíte nic připravovat, ale spíš dostanete chuť něco si vytvořit. Seznámíte se s návrhářkami oblečení i kabelek, zjistíte, jak se dělají krásné mozaiky, možná vás napadne, že si vyzkoušíte, jestli budete umět tkát, přečtete si něco o energetických obrazech, papírových kytkách nebo vázání věnců, ale není to čistě jen o tvorbě a vaření. V knize Čas na TE.BE najdete i rozhovory s Václavem Vydrou či úspěšným chovatelem morčat. Udělejte si chvilku času, sedněte si s touto knihou do křesla a nechte se odvést do světa báječných lidí, kteří vás nabijí životním optimismem.

A když jsme už u toho optimismu, nejlíp to jde s plným žaludkem. Vyzkoušejte si, jak vám bude chutnat Perníkový závin Tereziny babičky Františky.

Oukotě neboli Perníkový závin

Budete potřebovat: 200 g hladké mouky, 60 g cukru, 1 vejce, 2 lžíce medu, 30 g másla, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky jedlé sody, skořici, perníkové koření. Na nádivku: 5 lžic povidel, 1 lžičku citronové kůry, 8 lžic krájených ořechů a 4 lžíce kandovaného ovoce, krájených datlí, fíků, atd.

Postup: Všechny sypké suroviny promíchejte, přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto, které by mělo půl hodiny odpočívat. Mezitím si připravte nádivku. Pak na pomoučeném vále rozválejte těsto na tloušťku 2,5 cm, potřete nádivkou a okraj, který je dál od vás potřete mlékem, aby se těsto při pečení nerozlepilo. Pak zarolujte jako klasický štrůdl. Potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte na 180 stupňů do růžova.

Dobrou chuť a nezapomeňte si pořídit knihu Čas na TE.BE, v té najdete mnohem víc receptů i dobrých nápadů.



-ice-

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čas na TE.BE
Čeština

Čas na TE.BE

0.0 0
od 299

Čas na TE.BE

0.0 0
od 299
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

S příchodem nového roku se mnoho lidí zamýšlí nad tím, jak efektivněji organizovat svůj čas a úkoly. Diáře se stávají oblíbeným nástrojem, který nám pomáhá udržet přehled o každodenních povinnostech, cílech a plánech.
Říjnový žebříček nejprodávanějších knih v našem e-shopu je tady!
Kniha mě na první pohled zaujala svou laskavou a něžnou obálkou. Ihned mi bylo jasné, že nezůstane jen tak bez povšimnutí. Navíc je zaměřena na téma, které mě velmi zajímá. Doporučila bych ji všem, kteří se nacházejí na životní křižovatce a nevědí, co si se svým životem počít.