Tip na dárek: KÁVOVÁ EDICE PRO KNIHOMOLY – sleva 20 % jen do 22.11.

Cukroví není nikdy dost, vyzkoušejte nové recepty!

archiv revue
Už máte napečeno? Určitě tradičně pečete své oblíbené kousky cukroví, nikdy ale není marné vyzkoušet si něco nového.
Helena Vybíralová se svými recepty nikdy nezklame. Její nová kuchařka navíc upoutá na první pohled, a to netradičním formátem. V kuchyni si ji můžete postavit na stůl jako kalendář. Výhodou je, že se vám nepřetočí na jinou stranu, ale ani se nezavře. Můžete začít péct!

Oříškové věnečky

Ingredience   
                                           

500 g hladké mouky
250 g mletých lískových oříšků
220 g moučkového cukru
250 g másla nebo tuku
1 vejce
1 vanilkový cukr
30 ml mléka
strouhaná kůra z 1 citronu

Postup

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Přes nástavec na masovém mlýnku protlačujeme těsto, z něhož tvoříme malé kroužky. Klademe na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Vychladlé věnečky pocukrujeme a postříkáme čokoládovou polevou.

(recept z knihy Helenčino pečení - Vánoční kouzlení)



Mandlové mističky

300 g hladké mouky, 100 g mletých mandlí, 160 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, špetka skořice, 250 g másla nebo hery, 2 žloutky, libovolný krém, čokoládová poleva, půlky mandlí a kokos na ozdobu

Mouku promícháme s mandlemi, cukrem, kakaem a skořicí, přidáme pokrájený tuk a žloutky a vypracujeme těsto. Po odležení kousky těsta natlačíme do formiček ve tvaru mističky a upečeme,. Po vychladnutí mističky naplníme do roviny krémem, polijeme čokoládovou polevou, ozdobíme půlkami mandlí a posypeme kokosem.

Tip: kokos můžeme obarvit troškou potravinářského barviva.

(recept z knihy Cukroví podle vyzkoušených receptů)


Marcipánové kuličky


PŘÍPRAVA 40 MINUT * NA CCA 30 KULIČEK

* VELMI SNADNÉ

Pamatujete si, jak chutnal sójový suk? Tyhle kuličky ho připomínají, a my v redakci se po nich můžeme utlouct.

V mixéru rozemelte 250 g dětských piškotů nebo je podrťte válečkem. Nasypte je do mísy, promíchejte se 140 g másla a 240 g moučkového cukru, přilijte 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka, 2 lžíce rumu tuzemáku a vypracujte pevnou hmotu. Tvořte z ní kuličky o průměru asi 1,5 cm. Vyválejte 100 g marcipánu na tenký plát (pracovní plochu si můžete poprášit moučkovým cukrem) a obalujte v něm připravené kuličky. Sklady dobře uhlaďte, lehce potřete vodou a kuličky obalte v čokoládovém zdobení nebo kakau holandského typu.

(recept z knihy Cukroví)

Nabídku kuchařek s recepty na cukroví najdete ZDE.






 
 
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Helenčino pečení Vánoční kouzlení

0.0 0
349 286
IHNED odesíláme
Čeština

Vánoční cukroví na poslední chvíli

0.0 0
149 122
Poslední kusy
Čeština

Cukroví

0.0 0
399 327
Vyprodáno
Čeština

Cukroví podle vyzkoušených receptů

3.0 1
290 238
Poslední kusy
Čeština

Helenčino pečení Vánoční cukroví

4.3 6
139 114
Poslední kusy
Čeština

Helenčino pečení Sváteční cukroví

4.5 2
158 130
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

„Manžel je Nebesy. Žena je Zemí. Manžel je sluncem, což jej činí stálým, jako je ona jasná koule. Žena je měsícem, ubývajícím a mizejícím, ale nevyhnutelně slabým. Nebesa jsou uctívána na obloze nad námi, země je dole, špinavá a šlape se po ní.“ – citace z knihy, str. 196 –
Sbírka Millennials obsahuje její populární texty (stejnojmenná báseň má na Instagramu 1,4 milionu zhlédnutí) a hluboký pohled do lidské duše, ve kterém se najde každý z nás. Čeká i s podpisem autorky Kateřiny Pokorné na 3 výherce!
Prémiový obsah
číst více
Gabriela Končitíková se studiu odkazu Baťa věnuje sedmnáct let, je autorkou několika knih na toto téma, věnuje se přednáškové a lektorské činnosti, působí jako ředitelka Nadace Tomáše Bati.