Grilovačka na zahradě

archiv revue
Není nad vůni a chuť grilovaného masa. Pokud patříte mezi milovníky grilování, máme pro vás recept na delikatesu, kterou jste možná ještě nevyzkoušeli.
Ač jsme zvyklí pozvat si na zahradu přátele a pohostit je tím nejlepším z grilovaných pochoutek, tento rok nám bohužel nepřeje, abychom se sešli v hojném počtu. Ale nevadí. Oběd na zahradě si můžeme plně vychutnat a užít i v kruhu rodinném. Máme pro vás recept na NADÍVANÉ JEHNĚČÍ KOTLETKY. Přesto, že jehněčí maso patří k tradičním velikonočním pokrmům (a Velikonoce už jsou pryč), tuto delikatesu si můžete připravit kdykoliv. Navíc jehněčí je výborným zdrojem bílkovin a stopových prvků, především zinku.

Nadívané jehněčí kotletky (recept z knihy Grilování - edice Apetit) 🥩

Příprava: 20 minut
Grilování: 8 - 10 minut
Ingredience: 12 jehněčích kotlet
Pro 6 osob

Na nádivku

10 šalvějových lístků
hrst čerstvého rozmarýnu
hrst hladkolisté petrželky
hrst bazalkových lístků
1 stroužek česneku, jemně nasekaný
6 lžic strouhaného parmazánu
100-120 g změklého másla
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků sušené šunky
rukola k podávání

Postup

1. Veškeré bylinky nasekejte na prkénku, pak je přesypte do mísy a promíchejte s česnekem, parmazánem a změklým máslem. Přidejte trochu soli a pepře a utřete do hladké pasty. Plátky sušené šunky jeden vedle druhého vyrovnejte na potravinářkskou fólii, rovnoměrně potřete pastou z másla a bylinek a smotejte do "klobásky". Konce vtlačte dovnitř, aby náplň nevytekla, a dejte  mnimálně na půl hodiny do ledničky.

2. Každou kotletku podélně nařízněte (neprořízněte úplně) a rozevřete ji do tvaru motýlích křídel. Lehce naklepejte paličkou na maso nebo jen hřbetem dlaně a ze všch stran maso dobře osolte a opepřete. Balíčky ze sušené šunky vyndejte z lednice, odstraňte potravinářkou fólii a váleček nakrájejte na 2,5 cm silná kolečka, každé zmáčkněte, aby se co nejvíce zploštilo. Kolečka vložte do naříznutých kotlet.

3. Maso grilujte, 2 minuty z každé strany dokrvava, 4 minuty z každé strany zaručí maso středně propečené a opékáním kolem 5 minut pak maso dobře propečené. Podávejte s rukolou.

PŘEJEME DOBROU CHUŤ!
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Grilování

0.0 0
399 327
IHNED odesíláme
Čeština

Grilování od A do Z

0.0 0
399 339
Vyprodáno
Čeština

Grilujeme Rafinované pochoutky na roštu

0.0 0
179 147
Vyprodáno
Čeština

Grilování

0.0 0
99 84
Vyprodáno
Čeština

Vášeň pro grilování

0.0 0
499 409
IHNED odesíláme
Čeština

Grilování

3.0 1
199
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Na první pohled mě uchvátila obálka a anotace knihy mi slibovala přesně to, v co jsem doufala. A taky jsem to dostala, dokonce mnohem víc. Žádné takové fantasy jsem ještě nečetla, a to jsem celkem zvyklá na krvavé scény z různých severskýchPro citlivé povahy, kterým vadí násilí a explicita to určitě není. Autorka se s tím opravdu nepáře a pěkně vám to rozpitvá, stejně jako Nita pečlivě pitvá mrtvoly nepřirozených.
V pondělí 16. prosince jsme měli v Domě knihy vzácného hosta. Do Ostravy přijel na besedu MUDr. Tomáš Šebek, který zde představil svou knihu Objektivní nález: Moje nejtěžší mise.
Vyhrajte TraDiář 2025, který je určen pro všechny milovníky tradic, hodí se do každé rodiny – pro maminky, babičky i pro ty, kteří děti nemají. Pro všechny, kteří rádi používají tištěné diáře a chtějí se dozvědět něco víc a pomocí tradic se znovu napojit na přírodu a komunitu lidí kolem sebe. Čeká na 4 výherce!
Prémiový obsah
číst více