Zkušené rady k nezaplacení
První stravovací návyky jsou základem pro náš celoživotní vztah k jídlu. Každodenní realita a časové možnosti ovšem neposkytují vytíženým maminkám vždycky ideální podmínky pro kreativní vymýšlení při vaření. Stereotypní příprava mixovaných kašiček rychle vyčerpá zásobu nápadů a vy za chvíli hledáte inspiraci na různých internetových stránkách. Můžete tak narazit na spoustu neodborných názorů a diskusí, v nichž se lehce ztratíte. Napůl příručka a napůl kuchařka od výživové specialistky Olgy Mengerové je založená na celoživotních zkušenostech s dětskou výživou. Podle věku dětí se dělí do dvou částí, kdy jedna je určená pro kojence a druhá pro batolata. Prozradí vám, kdy a čím můžete začít své dítě přikrmovat a jaká skladba jídla mu bude prospívat. Dále pak třeba, jaké zásady byste při přípravě pokrmů měli dodržovat, na co si dát pozor z hlediska hygieny nebo jaké vybavení je nutné v kuchyni mít.
Čerpejte z více než 200 nápadů každý den
V části s recepty se naučíte sestavovat pestrý jídelníček, který je laděný podle sezónních potravin. Varianty se dají různě kombinovat tak, aby vyhovovaly i vybíravějším dětem. Čtenáři na této knize nejvíce oceňují, že recepty jsou jednoduché, z běžně dostupných surovin a založené na české kuchyni. Zahrnují jídla s různými druhy masa i ta bezmasá, sladké pokrmy, přílohy či saláty. S věkem dítěte se recepty čím dál více přibližují stravě dospělých členů rodiny. S tím souvisejí také zásady správného stolování, které si děti budou osvojovat. S knížkou Vaříme pro kojence a batolata od Ottova nakladatelství se z přípravy dětského jídla nikdy nestane nudná rutina. Vařit zdravě a bez chemických přísad v kupovaných potravinách tak zvládne úplně každý.