Doktor Alessio Fasano, který je světově uznávaný odborník, hostující profesor na lékařské fakultě Harvardské univerzity a zakladatel Centra pro výzkum celiakie v nemocnici MassGeneral v Bostonu, prezentuje poslední vývoj vědeckého výzkumu a léčby, a také odpovědi, jež poskytují stále početnějšímu publiku. Tento průkopnický a směrodatný průvodce je neocenitelnou mapou pro právě diagnostikované pacienty, pro ty, kteří se už musí vyrovnávat s problémy z lepku a pro každého, kdo si myslí, že by problémy s lepkem mohl mít. V knize se dozvíte:
-
O rozdílu mezi celiakií, citlivostí na lepek a alergií na pšenici.
-
O současných nejlepších postupech při léčbě poruch způsobených lepkem bez ohledu na věk.
-
Praktické informace o tom, jak zařídit bezlepkovou kuchyni, jak číst informační štítky a jak zůstat v bezpečí a zdraví ve světě plném skrytých zdrojů lepku.
-
O psychologickém dopadu diagnózy a jejím vlivu na rodinu.
-
O průlomovém výzkumu prevence a terapie.
-
O spolehlivých a přesných zdrojích pro pacienty, rodiče a lékaře.
-
O receptu na autentickou bezlepkovou italskou večeři z domoviny doktora Fasana.