Gastronomická novinářka a televizní kuchařka Karolína Kamberská je přesvědčená, že každý den může být malou slavností, pokud chceme... Po předchozích bestsellerech Karolína, domácí kuchařka (2014), Štěstí z kuchyně (2015) a Jídlo jako vášeň (2016) se Karolína rozhodla shromáždit recepty, které může každý využít při domácích oslavách, ale i naopak – dodat díky nim slavnostní lesk i běžnému dni, protože Každý den je svátek.
“Já myslím, že je vždycky co slavit,” dodává Karolína. “Třeba jen to, že jsme ještě naživu, žijeme v příjemné a bezpečné zemi, máme střechu nad hlavou, dobré jídlo na plotně a někoho, s kým se o něj rádi podělíme. I to je velký luxus, a snažím se za něj být vděčná i ve dnech, kdy mi jinak všechno padá na hlavu.”
Vánoce a Nový rok, dětské i dámské mejdany, romantické večeře i slavnosti pod širým nebem – ale také obyčejný den, kterému chcete dodat třpyt. To jsou příležitosti, při kterých se vám bude hodit tato kniha. Pečlivě napsané Karolíniny recepty jsou jednoduše zvládnutelné i pro nezkušené nebo unavené kuchaře a kuchařky. Zkuste to. Udělejte z každého dne malý svátek. A z velkých svátků udělejte nezapomenutelné slavnosti...