Co budete potřebovat?

Korpus
30 plněných čokoládových sušenek (ale raději si udělejte rovnou dvojnásobnou dávku), 100 g roztopeného másla.
Náplň
700 g jemného tvarohu, 240 g arašídového másla, 100 g cukru moučky, 1 lžičku vanilkového extraktu, 120 g smetany.
Sušenky namelte nebo rozdrťte a promíchejte s máslem, dokud se hmota nespojí. Pak ji naneste ve stejné vrstvě na dno vybrané formy (ideálně 23 x 8 cm) a dejte do lednice. Krém vymíchejte ze všech surovin, které měly pokojovou teplotu a jako poslední přidejte vanilkový extrakt a během míchání pomalu přidávejte smetanu. Pak krém dejte do připravené nádoby a nechte alespoň hodinu a půl vychladit. Před podáváním je nejlepší ozdobit čerstvou šlehačkou a roztopeným arašídovým máslem (cikcak vzor), pokud máte, přidejte pár jahod, lísteček máty a máte zákusek lepší než z cukrárny.
Jestli vás recept zaujal, můžete vyzkoušet další, stačí si vybrat některou z knih z naší nabídky a pak už jen připravovat pečené i nepečené dezerty, kdykoliv budete mít chuť.





-ice-