BLACK FRIDAY = čtení a zábava od 39 Kč

Milujeme oříšky, a proto slavíme mezinárodní den ořechů!

archiv revue
Ořechy jako zdravá cesta ke kulinářskému štěstí bez lepku a skvělá pochoutka pro mlsouny.

22. října je Mezinárodní den ořechů, který nám připomíná nejen jejich výjimečnou chuť, ale také zdravotní výhody, které nám nabízejí. Proč ořechy jsou skvělou volbou? Ořechy, jako jsou mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy a kešu ořechy, jsou bohaté na zdravé tuky, vlákninu, vitamíny a minerály. Jsou také vynikajícím zdrojem bílkovin. Kromě toho jsou také ideální náhradou pšeničné a jiné mouky pro lidi s nesnášenlivostí lepku. Mohou také přispět ke zlepšení celkového zdraví a snížení rizika některých onemocnění, zejména srdečních chorob. Je však důležité konzumovat ořechy v míře.

Pro všechny milovníky ořechů pro vás máme ve spolupráci s e-shopem Oříškář speciální slevu 200 Kč při nákupu nad 1 000 Kč, platí na nákup produktů značky FAKT DOBRÉ. Platnost slevy je do 31.12.2023 na e-shopu https://www.oriskar.cz/

 

Tady je pár tipů na oblíbené produkty v jejich e-shopu:

1. FAKT DOBRÉ Kešu ořechy natural premium 1 kg

2. FAKT DOBRÉ Mandle rafaelo 200 g

3. FAKT DOBRÉ Krémově mandlový krém 220 g

4. FAKT DOBRÉ Koření gulášové koření 50 g

5. FAKT DOBRÉ Lyofilizované jahody 80 g

6. FAKT DOBRÉ Slunečnicové loupané semínko 1 kg

7. FAKT DOBRÉ Pistácie jumbo pražené solené 1 kg

 

Celá nabídka ořechů ->www.oriskar.cz/fakt-dobre-orechy

Ořechy a ořechové mouky jsou skvělým způsobem, jak přidat chutné a výživné složky do bezlepkového jídelníčku. Takže si udělejte ořechový dezert nebo jiné bezlepkové dobrotky a užijte si zdravou a chutnou kuchyni.

 

Zde máte tipy na bezlepkové a ořechové kuchařky s recepty, které potěší vaše chuťové buňky.

Fit recepty Bez lepku

Vyhýbáš se lepku, ale chceš si dopřát chutné domácí pečivo, koláče, pizzu, halušky, placky, palačinky či jiné dobroty? Vyzkoušej moje fit recepty, které jsou snadné, zdravé a rychlé na přípravu. Jak jinak než v nutričně hodnotné podobě.

Věřím, že ti bude chutnat :)

Kromě chutných receptů se v knize můžeš těšit také na různé tipy pro bezlepkovou dietu a vaření a praktické tabulky s náhradami surovin.

- Uvařeno budeš mít rychle a jednoduše.
- Zdravá a nutričně hodnotná jídla.
- Vypočtené nutriční hodnoty u každého receptu.
- V úvodu knihy najdeš rozepsané nejčastěji používané mouky a jiné suroviny.
- Tipy u receptů.

Kniha obsahuje výběr 100 nejlepších bezlepkových fit receptů z oblíbených stránek fitrecepty.sk. Tyto recepty najdeš publikované také v mých dalších knihách.

100 fit receptů v kategoriích:

- Snídaně, palačinky
- Chléb, pečivo, pizza
- Placky, karbanátky, tortilly
- Slané muffiny, koláče, quiche, nákypy, rolády
- Halušky, gnocchi, těstoviny
- Wrapy, krokety, pohoštění
- Koláče, zákusky, dezert

zobrazit více
376
IHNED odesíláme

Z Radčina rodinného receptáře

Přejete si vařit jednoduše a úsporně, a přesto sestavit vynikající bezlepkový jídelníček, na kterém si pochutná celá rodina? Již čtvrtá kniha známé české autorky bezlepkových kuchařek Radky Vrzalové vám přináší přes 60 osvědčených i úsporných rodinných receptů, přehledně seřazených podle jednotlivých ročních období.

Pojďte tedy společně nakouknout pod pokličku těchto rodinných receptur, které se u Radky dědí z generace na generaci v malých sešitcích i na starých pohlednicích, a objevte kulinářské poklady z dostupných surovin, které navíc zvládne připravit úplně každý.

V kuchařce určitě najdete:

  • úsporné rodinné recepty z přirozeně bezlepkových surovin a jednodruhových mouk
  • recepty nejen pro bezlepkovou, ale také varianty pro bezmléčnou a bezvaječnou dietu
  • spoustu receptů vhodných i pro HIT pacienty
  • menu od polévky až po zákusek na každý měsíc v roce
  • speciality sváteční kuchyně – Velikonoce, Vánoce, oslavy Silvestra
  • prostor pro zápisky, postřehy a zkušenosti každé kuchařky i každého kuchaře
  • klasické i netradiční a zapomenuté recepty české i středoevropské kuchyně od slaného po sladké
  • zajímavé rady do kuchyně i ke stolu
  • prvorepublikové a poválečné fotografie z rodinného archivu autorky

Přejeme vám dobrou chuť!

 
zobrazit více
od 390
IHNED odesíláme

Cukroví bez lepku

Sladkosti jsou nedílnou součástí naší stravy, zejména při různých oslavách, svátečních příležitostech a Vánoce či Velikonoce si bez nich nelze představit.

Ovšem lidé s celiakií, čili nesnášenlivostí vůči lepku, jsou na tom o dost hůře než běžní strávníci. V obchodech je velmi omezený výběr bezlepkových dobrot, nadto nebývají zrovna levné. A právě jim věnovala Iva Kohoutková svou cukrářskou příručku.

Shromáždila v ní na 300 receptů všemožného cukroví, jež lze připravit v domácích podmínkách, a k nim přidala recepty na nejrůznější krémy a polevy. Připojila i řadu praktických rad, neboť práce se surovinami prostými lepku je ošidná a vyžaduje značnou opatrnost. Autorka se opírá o vlastní dlouholeté zkušenosti a ochotně se o ně dělí při nejrůznějších příležitostech. Mimo jiné v této knížce, kterou doplnila i vlastními snímky.

Co v této knížce najdete?

  • Vykrajované cukroví: Linecké, Čokoládové, Kakaové, Kávové, Ořechové, Mandlové, Kokosové, Ostatní vykrajované, Tvarované
  • Cukroví do formiček: Trubičky, Rohlíčky, Košíčky, Tlapky, Ořechy, Ostatní cukroví do formiček
  • Nepečené cukroví: Koule, Rolády, Košíčky, Ostatní nepečené, Polevy, Krémy
  • Stříkané cukroví, Strojkové cukroví, Sněhové cukroví, Sádlové cukroví, Perníčky, Drobné řezy, Kombinace pečeného a nepečeného těsta
zobrazit více
147
IHNED odesíláme
Akce

TOPP Müsli tyčinky

Müsli tyčinky jsou hotoví chameleoni zdravých svačinek. Stačí pár ingrediencí, chvilka času a zdravá dobrota do školy, do práce nebo na výlet je hotová. Ochutnejte dýňové, mangovo-pomerančové nebo kokosovo-ananasové tyčinky a experimentujte s chutěmi ovoce, ořechů, hořké čokolády a dalších ingrediencí.
zobrazit více
49
Poslední kusy
41
IHNED odesíláme

UPEČTE SI S NÁMI OŘECHOVÝ KOLÁČ 

 

Tento recept je úplná rychlovka a zvládne jej úplně každý, a navíc je pouze ze 3 ingrediencí. Takže pokud má přijít nečekaná návštěva nebo vás prostě jen honí mlsná, je tento dezert skvělá volba! Recept je z kuchařky Fit recepty bez lepku.

Nutriční hodnoty: 1 porce/ 46 g

Kcal: 179; Sacharidy: 11 g; Vláknina: 1 g; Bílkoviny: 5 g; Tuky: 13 g

 

Budete potřebovat: 

  • 130 g vlašských ořechů
  • 75 g medu
  • 3 vejce

 

1. Ořechy rozmixujeme v kuchyňském robotu na mouku a následně do nich vmícháme žloutky s medem.

2. V druhé misce vyšleháme bílky do husté pěny.

3. Vyšlehané bílky zlehka zamícháme do ořechové hmoty.

4. Těsto nalijeme do silikonové nebo papírem na pečení vyložené formy (např. na chléb).

5. Pečeme 20 minut na 180 stupňů.

6. Koláč můžeme podávat s kvalitním džemem, oříškovým máslem nebo jen tak.

Poznatky: Když budete míchat ořechy, med a žloutky, hmota, která vám vznikne je hodně hustá a nepoddajná, ale nemusíte se bát. Po přidání bílků zřídne a stane se z něj hezky nadýchané těsto.

 

Autor: Nikol

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Možná jste o Abhejali Bernardové dosud neslyšeli, a my bychom to rádi napravili. Tahle inspirující žena jako desátý člověk na světě dokončila výzvu „Oceans Seven“. Je první člověk pocházející ze země bez moře, každou přeplavbu navíc zvládla na první pokus. Pracuje jako překladatelka a šéfka nakladatelství Madal Bal. Je také mistryní ČR v běhu na 100 km a 24 h, od 18 let se věnuje meditaci. O svých výpravách nejen po světě, ale hlavně do vlastního nitra, napsala knihu Dokud voda neskončí. Nedávno vyšla i audiokniha, kterou namluvila Tereza Bebarová.
V sobotu 16. listopadu jste se mohli v Ostravě setkat s Karin Krajčo Babinskou, autorkou knižní novinky Čarodějky, která se konala v DOMĚ KNIHY KNIHCENTRUM.cz. Autorku doprovodil Richard Krajčo.
„Manžel je Nebesy. Žena je Zemí. Manžel je sluncem, což jej činí stálým, jako je ona jasná koule. Žena je měsícem, ubývajícím a mizejícím, ale nevyhnutelně slabým. Nebesa jsou uctívána na obloze nad námi, země je dole, špinavá a šlape se po ní.“ – citace z knihy, str. 196 –