Když už člověk má chuť na něco sladkého, rád sáhne po dobré čokoládě. Ale pravá tmavá čokoláda není ani zdaleka tak chutná jako čokoládová tyčinka Bounty.
Znáte tu závislost a taky vždycky hledáte při nákupech charakteristickou barvu obalu u pokladny?
Ta chuť kokosu je prostě úžasná. A bylo by skvělé, kdyby šlo doma vyrobit něco chuťově srovnatelného a sníst to bez výčitek svědomí, že?
Chce to trochu experimentování, nebát se, že to nevyjde a návod je na světě.
Tak co, chcete ho vyzkoušet?
Pokusů bylo hodně, ale rozhodně nejlepší je tento „vymazlený“ recept s kokosovým olejem a mlékem. Potřebuje trochu času na ztuhnutí, ale stojí za čekání i za přípravu.
Tak pojďte na to!
Znáte tu závislost a taky vždycky hledáte při nákupech charakteristickou barvu obalu u pokladny?
Ta chuť kokosu je prostě úžasná. A bylo by skvělé, kdyby šlo doma vyrobit něco chuťově srovnatelného a sníst to bez výčitek svědomí, že?
Chce to trochu experimentování, nebát se, že to nevyjde a návod je na světě.
Tak co, chcete ho vyzkoušet?
Pokusů bylo hodně, ale rozhodně nejlepší je tento „vymazlený“ recept s kokosovým olejem a mlékem. Potřebuje trochu času na ztuhnutí, ale stojí za čekání i za přípravu.
Tak pojďte na to!
Co potřebujeme?
1 hrnek strouhaného kokosu
1/3 hrnku fruktózy, sukralózy nebo erythritolu (můžete použít jinou sypkou náhražku cukru, jen na stévii pozor, aby vám to nezhořklo, v tomto receptu bylo použito sladidlo Lite&Sweet)
pár kapek vanilkového extraktu
150 ml kokosového mléka (menší plechovka, běžně dostupná)
20 ml kokosového oleje
cca 100 g jakékoliv čokolády slazené stévií, můžete dát i víc…
Smíchejte všechny ingredience kromě kokosu a pomalu zahřívejte na sporáku jen tak aby se rozpustilo sladidlo a kokosový olej. Pak dejte stranou a přidejte kokos. Dobře promíchejte. Vyložte si libovolnou formu (ideální je obdélníková) fólií a směs v ní rovnoměrně uhlaďte.
Teď přichází zkouška trpělivosti – nechte v lednici do druhého dne.
Teď přichází zkouška trpělivosti – nechte v lednici do druhého dne.
Druhý den si roztopte čokoládu s troškou kokosového mléka, pokud vám zbylo, a mezitím si hmotu z lednice nakrájejte na tyčinky. Můžete je namáčet, nebo je čokoládou přelít, to je na vás.
Nechte je lehce zaschnout na pečícím papíře a můžete se do nich s klidným svědomím pustit.
Nechte je lehce zaschnout na pečícím papíře a můžete se do nich s klidným svědomím pustit.
Jen upozornění. Máte-li doma víc milovníků kokosu, dělejte rovnou dvojnásobnou dávku…
Jestli vás chuť Bounty rozplývající se na jazyku nezaujala, ale máte chuť na něco dobrého a sladkého, hledejte inspiraci v naší nabídce knih plných originálních receptů.
-ice-