Říká vám něco jméno Julia Childová? Ano, je to autorka slavných kuchařek Umění francouzské kuchyně a Umění francouzské kuchyně 2. Právě teď máte možnost tuto ženu - první dámu francouzské kuchyně - poznat ještě blíže, a to v biografii Můj život ve Francii, kterou vydalo nakladatelství JOTA. V roce 1948 se Julia přestěhovala do Francie s manželem Paulem. O této zemi nic nevěděla. Za krátký čas si však tuto zemi zamilovala. Nadchla ji francouzská kuchyně, a to natolik, že se přihlásila do kurzů Cordon Bleu, které jí navždy změnily život. Brzy zavedla vlastní kurzy vaření. Poté s kolegyněmi z kuchařksé školy napsala knihu, na níž se pracovalo přes deset let. Vydání se tento dnes již bestseller dočkal až u náhradního vydavatele, protože původní nakladatel odmítl knihu vydat.
Vzpomínky Julie Childové jsou plné skvělých příběhů spojených s francouzskou kuchyní a pozoruhodnými lidmi, které Julia během svého života poznala. Jsou také jejím osobitým vyznáním lásky k Francii, Paříži, Francouzům a francouzskému životnímu stylu a velkou „lovestory“ s Paulem Childem, s nímž prožila bezmála padesát let harmonického manželského života. Její kulinářská i jiná dobrodružství jsou v knize zaznamenána v úžasných detailech. Brilantně zachycuje jednu z nejmilejších amerických osobností. Julia Childová zemřela v roce 2004.
Podle předlohy knihy Můj život ve Francii byl natočený film Julie a Julia (2009), v němž hlavní roli obsadila Meryl Streepová.