Kdo to je Riccardo Lucque? Ital, který vaří jako pánbůh. Patří mezí špičku tuzemské gastronomie. Od minulého týdne je v knihkupectvích k dostání jeho kuchařská kniha Italská kuchyně s úžasnými recepty. Stačí se podívat na vyfocené jídlo a už se vám začnou sbíhat sliny. Ke každému receptu patří jedna fotografie.
A jak se Riccardo naučil vařit? Díval se, jak vaří jeho maminka.
"V Itálii jsme zvyklí setkávat se všichni u jednoho velkého stolu. Otec vždy striktně dodržoval pravidlo, že dokud u stolu nebyli všichni, tak jsme nesměli začít jíst. Tradice stolování s rodinou byla tedy pro mě dosti zásadní. Mám dva bratry, a protože oba moji rodiče pracovali, já jsem byl ten, kdo se vždy staral o přípravu jídla pro ostatní. Můj zájem o kuchyni a vaření byl opravdu velký a již odmalička jsem se díval mamince pod ruce, jak vaří, prozradil o sobě mistr italské kuchyně.
Ukázka z knihy Italská kuchyně (Riccardo Lucque)
Správa cookies
Webové stránky používají k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Využíváním našich služeb souhlasíte s používáním cookies.