Základní otázka asi zní: Alko nebo nealko? Obojí je možné. Koktejl je totiž nápoj smíchaný z několika surovin, takže tak můžeme říkat téměř čemukoliv. Důležité je, aby nám to chutnalo, abychom vyzkoušeli něco nového a nebyli jen zarytě konzervativní u starého dobrého „protřepat, nemíchat“. A jestli jste nikdy koktejly nedělali, začněte něčím jednodušším a vyzkoušejte třeba Mimosu. Tento drink si namícháte za necelou minutu, stačí mít doma čerstvý pomerančový džus a dobře vychlazený sekt. Míchejte jen opatrně, ať nepřijdete o bublinky a servírujte ve vysoké sklenici na šampaňské, kterou si můžete předtím ozdobit např. kouskem pomeranče. A první koktejl je na světě.
Víc receptů vám samozřejmě nabídnou specializované koktejlové „kuchařky“, které vám vysvětlí nejen přesné postupy i pořadí jednotlivých ingrediencí, ale také poradí, jak servírovat a přinesou novou inspiraci. Jsou koktejly, které se hodí už k snídani, jako třeba Mimosa, když máte dovolenou, jsou koktejly, které se víc pijí v létě nebo v zimě a samozřejmě jsou drinky podléhající módním trendům. Ty poslední jsou často z těch, které sice nikomu nechutnají, ale všichni to pijí, protože je to „in“. Nezdržujte se „in“ a „out“ a nechte vybírat své chuťové buňky, blíží se léto a je přesně ta správná doba ochutnat něco moc dobrého. A až si namícháte první koktejl, pojďte si s námi číst něco, co vás přivede na jiné myšlenky. Třeba Koktejl štěstí nebo Jíst, meditovat, milovat nebo si vyberte letní novinku Útěk do Toskánska o ženě, která se pokusila utopit v moři chianti, ale dopadlo to úplně jinak.
Správa cookies
Webové stránky používají k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Využíváním našich služeb souhlasíte s používáním cookies.