Vše, co jíme, co děláme a v co věříme, ovlivňuje zpětně naše zdraví, štěstí a náš život. Publikace Radost z jídla objektivně a bez nadsázky seznamuje čtenáře se zásadami správného a zdravého stravování, podává jednoduchý a srozumitelný návod, jak efektivně a tvořivě změnit či rozvinout životní styl a stravovací zvyklosti.
Vhodně zvolenou stravou k pevnému zdraví. Kniha Radost z jídla zároveň podává návod k prevenci a léčbě. Autorky se kromě vlivu lepku na lidský organismus zabývají problematikou zdravé výživy při onemocnění diabetem a onkologickými onemocněními, zdravé výživy při problémech s imunitou, alergiemi či plísňovými onemocněními.
Nově je kniha Radost z jídla rozšířena o základní léčebné prostředky – obklady a léčebné nápoje, které jsou nejen popsány, ale i názorně ukázány na DVD. Do části o pohybu je zařazeno cvičení Qi Gong, které je rovněž předvedeno na DVD.
Kapitoly o léčbě jednotlivých nemocí byly aktualizovány o nejnovější pohledy a léčebné přístupy. Zařazena je i nová kapitola pojednávající o půstech a očistných kúrách. Stejně tak byly do knihy doplněny další praktické recepty.