Recenze: Markéta v troubě

archiv revue
Foodblogerka Markéta Chovancová připravuje v troubě i na plotně lahodné pokrmy od jara do zimy.

Autorka Markéta Chovancová je maminka tří dětí, která si založila blog jen jako úložiště pro své osvědčené recepty.  Vaření a pečení má převážně jako koníček a ráda dělá lahodnější a krásnější dny své rodině. Na blogu jí začali přibývat odběratelé a poté jí dokonce sledující začali posílat i fotky povedených jídel, které podle ní uvařili či upekli. To pro ni byla velká odměna a také motivace, aby v tom pokračovala dál.
 

Kuchařka Markéta v troubě je rozdělena do 4 kapitol podle ročního období. Najdete tam recepty z dostupných surovin, které převážně máte doma, nebo je seženete v jakémkoliv menším či větším obchodě, a někteří možná i na své zahradě.

Recepty jsou napsané srozumitelně a jsou jednoduché na přípravu. Fotografie u každého receptu jsou nádherné. Osobně dám hodně na vizuál kuchařských knih a tahle se opravdu povedla.


Měla jsem před sebou náročný víkend a věděla jsem, že bez sladkého to nezvládnu, tak jsem si vybrala lehký a vláčný dezert. Některým už dozrávají třešně, takže ocení tento recept na dezert, který je ideální na horké letní dny.
 

Tvarožník s ovocem 

Má vláčnou až pudinkovou konzistenci a ve spojení s ovocem a křupavými mandličkami je prostě dokonalý.
 


Budeme potřebovat:

500 g tvarohu v alobalu

500 ml podmáslí

4 vejce

Citronová kůra a šťáva

180 g cukr krystal

300 g polohrubé mouky

1 PDP

miska vypeckovaných třešní a červeného rybízu

dvě hrsti mandlových lupínků

Postup:

Nejprve si do dvou misek oddělíme žloutky od bílku. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha a dáme je na stranu. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, poté zašleháme tvaroh, podmáslí, citronovou kůru a lžíci citronové šťávy, do mouky zamícháme kypřicí prášek a po částech přimícháme k ostatnímu. Nakonec opatrně vmícháme po částech i sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem, tedy vypeckovanými třešněmi a červeným rybízem, a mandlovými lupínky. Troubu rozehřejeme na 175 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova. 

Tvarožník jsem vzala s sebou na výlet a musím říct, že se po něm jenom zaprášilo. 😊 

Markéta

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Markéta v troubě
Čeština

Markéta v troubě

5.0 1
od 209
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Celý rok s námi soutěžíte především o knihy, ale tentokrát můžete vyhrát něco jiného. V naší VELKÉ PODZIMNÍ SOUTĚŽI, která potrvá od 4. 11. do 17. 11. 2024, se máte na co těšit. Ceny jsou opravdu lákavé! Vyhrát můžete poukaz na zájezd v hodnotě 10 000 Kč od radynacestu.cz a balíčky s atraktivními cenami.
Emotivní a hluboký rozhovor, který drží Zuzana Burešová pevně ve svých rukou.
S příchodem nového roku se mnoho lidí zamýšlí nad tím, jak efektivněji organizovat svůj čas a úkoly. Diáře se stávají oblíbeným nástrojem, který nám pomáhá udržet přehled o každodenních povinnostech, cílech a plánech.