S touto kuchařkou můžete začít rovnou od píky. Obsahuje totiž i recepty na výrobu tofu (různých druhů), rostlinných mlék, jogurtu, tempehu či másla a dalších ingrediencí. Zkrátka základních potravin, které dnes koupíme (naštěstí) vesměs v každém supermarketu. Například sýrové tyčinky mohou být zcela v naší režií – od zpracování těsta až po výrobu sýra.
Lenoši (anebo ti, kdo rádi uspoří čas) přejdou rovnou k receptům na různá jídla. K výrobě té základní suroviny se ovšem můžete odhodlat kdykoli jindy. U receptů totiž najdete číslo stránky na výrobu např. domácího tofu. Překvapivé je, že zpracování takové výchozí suroviny není těžké a popis postupu není zdlouhavý.
Mimochodem skvělá je i sekce zaměřená na vyrábění sýrů – a není jich zrovna málo. Recepty vypadají skvěle a navozují pocit, že to člověk zvládne levou zadní (což je parádní motivace). A to nemluvím jen o sýrech, ale o celé kuchařce. Za sebou mám například upečení sladkých mléčných houstiček (s. 108) či perníkového koláče (s. 106).
Veganská kuchařka od nakladatelství Kazda je dalším důkazem toho, že vařit bez toho, aniž by trpěli živí tvorové vnímající emoce, je jednoduché. Za zkoušku nic nedáte, rozšíříte své kulinářské dovednosti a odlehčíte svému tělu.
Autorka: Radka