Lisa Fetterman je vytížená ředitelka společnosti a současně maminka dvou malých dětí. Ve své druhé knize Sous vide pro každého názorně předvádí elegantní řešení hlavolamu, jak uprostřed náročného pracovního týdne dopřát rodině kvalitní, a pokud možno teplou večeři.
Seznamte se s technologií sous vide vaření
Lisa nám představuje téměř kouzelnou technologii sous vide vaření, která se ovšem dá velmi jednoduše využít i mimo prostředí luxusních restaurací. Pomocí ponorného sous vide cirkulátoru určeného pro použití v běžných domácích podmínkách si můžeme bez námahy a s jen minimální časovou investicí předpřipravit domácí „polotovary“, z nichž pak v průběhu týdne podle jednoho ze spousty rychlých receptů v pár minutách vytvoříme lahodné jídlo.
Skvělý pomocník při přípravě jekéhokoliv jídla
V jednotlivých tematicky zaměřených kapitolách kniha vždy nejdřív představí takzvaný master recept, neboli základní postup pro sous vide úpravu konkrétní suroviny, který následuje několik spin-off receptů, které tyto „domácí polotovary“ využívají jako základ pro kompletní pokrm. Pomocí vaření ve vodní lázni si tak můžeme bez námahy a rizika neúspěchu připravit například Chřest Benedict, Opilé nudle, Marockou misku s quinoou, Čokoládový parfait s malinami nebo Dokonalé zmrzlinové sendviče. Sous vide pro každého vám bude skvělým pomocníkem při přípravě jakéhokoliv jídla!