Celá kuchařka se od snídaně až po večeři točí kolem vajec – slepičích, kachních, křepelčích... Saláty, haše koktejly, omelety. Vše, co můžete připravit z čerstvých, najdete v jejiné knize – Vejce na sto způsobů.Vejce jsou součástí naší každodenní stravy, ať už jako míchaná na snídaní, v salátech, vařená, přísada v majonéze nebo v sladkých pochoutkách jako pusinky, suflé, koláče či dorty. Prostě není pochyb o tom že milujeme vejce!
Kuchařka je sbírkou jednoduchých receptů na přípravu vajec mnoha různými způsoby. Naučíte se je vařit, smažit, šlehat i péct. Nechybí ani recept na domácí zdravou majonézu, zavařování či výrobu protlaků a likérů.Recepty jsou rozděleny podle denní doby. Začínáme snídaní: šunkou s vejci, vietnamskou omeletou a snídaňovými vdolky. Následují předkrmy: skotská vejce, rukolová polévka s pošírovaným vejcem a lanýžovým olejem nebo rozmazlená křepelčí'vejce. Hlavní jídla vás provedou celým světem – od Anglie, přes Turecko, arabský svět a do Asie. Dezerty a koktejly pohladí vaše chuťové buňky.Pokud máte rádi vejce, tato kuchařka by ve vaší knihovně neměla chybět.