NOVINKA Aleny Mornštajnové Čas vos v předprodeji se slevou 20 %

Koblihy podle Josefa Maršálka (Kynuté)

archiv revue
V práci máme tradici, že na Tučný čtvrtek snídáme všichni společně, každý přinese k snídani něco tučného. Upekla jsem domácí koblihy podle kuchařky Kynuté od Josefa Maršálka. Mrkněte, jak to dopadlo.
Čeština
Kynuté
Čeština

Kynuté

5.0 6
1390
IHNED odesíláme
Oslavte letos Tučný čtvrtek a připravte o víkendu své rodině snídani, kterou usmažíte z lásky. Vůně domácích koblih ve vás určitě vyvolá vzpomínky a vrátí vás zpět do dětství, kdy koblížky smažily především naše babičky.

Podle kuchařky Kynuté od Josefa Maršálka jsem svým kolegům připravila berlínské koblihy. Podělím se s vámi o RECEPT.

Berlínské koblihy

Porce: 14 kusů
Čas:
1 hodina


Kvásek (Omládek)

160g mléka

100 g hrubé mouky
10 g droždí

Těsto

320 g hladké mouky

40 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
100 g vajec
20 g rumu
4 g soli

70 g másla


Náplň
můžete zvolit podle svého uvážení, např.  povidla s rumem.  
K dokončení budete potřebovat olej ke smažení a cukr (krupice).

POSTUP

Nejdříve připravíme omládek smícháním mléka, hrubé mouky a droždí. Dobře zamícháme, zakryjeme fólií a necháme v pokojové teplotě nejméně 1 hodinu pořádně nakynout.

Do mísy navážíme mouku, oba cukry, přidáme omládek, vejce a rum a dobře zamícháme – mísíme asi 4 minuty. Poté přidáme sůl, máslo a pokračujeme v hnětení, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny mísy a také na hák či vařechu.

Těsto přikryjeme a necháme ho v pokojové teplotě nakynout do dvojnásobného objemu. Přesuneme ho na lehce pomoučenou pracovní plochu, rozdělíme na 14 stejných dílů a každý zvlášť dobře zakoulíme. Zakoulené kousky těsta odkládáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme dobře pomoučili, dáváme jim hodně místa, neboť kynutí zvětší objem. Zakryjeme je potravinářskou fólií či utěrkou a necháme kynout do 2, 5násobného objemu.

Do pánve či hrnce vlijeme nejméně 5 cm oleje, který rozehřejeme na 170–175 °C. Kousky těsta vkládáme do oleje vrchní stranou dolů a smažíme vždy 2 minuty z každé strany. Do studené koblihy uděláme nožem tenký řez a naplníme koblihu.

 


DOBROU CHUŤ!

Všem nadšeným cukrářkám i pekařkám by nemělo KYNUTÉ v kuchyni chybět.

Markéta

 
Související produkty
Čeština

Kynuté

5.0 13
1390
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.
zanechte komentář (zprávu)
Komentáře
09.02.2023 22:45
Mňam, vypadají krásně, hned bych si dala :-D
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Blíží se Velký knižní čtvrtek. U všech dobrých knihkupců najdete 20. března 12 atraktivních knižních novinek různých žánrů od českých i zahraničních autorů. Na co se můžete těšit? V nabídce najdete například kompletní tisícistránkové vydání pohádek a příběhů Hanse Christiana Andersena, životopisný román o Vlastu Burianovi a spoustu dalších zajímavých knižních novinek.
Elsie a Porterová a Ben Ross. Potkali se náhodou, když si kupovali pizzu. Už ten den se líbali. Po šesti měsících se vzali, protože věděli, že k sobě patří. Jsou přece ideální polovičky, co k sobě pasují a které rozdělí až smrt. Ta měla přijít jednou. Jenomže ona přišla týden po svatbě.
Velká kuchařka Čech a Moravy od Romana Vaňka a Jany Vaňkové je nově přepracovaný kompletní průvodce českou kuchyní. Pojďte si o tuto publikaci zasoutěžit!
Prémiový obsah
číst více
 

EXTRA SLEVA 6 %

i na zlevněné zboží

Dostávejte informace o novinkách
a akcích přímo do vaší schránky.

 
 

Sleva platí na první nákup nad 399 Kč.

 
 
 

Stačí jeden klik ve vaší e-mailové schránce a dveře do světa literatury se vám otevřou dokořán.

 

Potvrzovací e-mail vám mohl zabloudit i do složky Hromadné, Spam nebo Promo akce.