Hned jsem chtěla nějakou dobrotu připravit, tak jsem se pustila do receptu na FIT MAKOVEC, který je bezlepkový a plný vlákniny.
TĚSTO
4 vejce M
250 g tvarohu s jogurtem
200 g strouhaných neloupaných jablek
100 g javorového sirupu
200 g jemně mletého máku
12 g prášku do pečiva
1 g soli
2 g mleté skořice
50 g nadrcených vlašských ořechů
POLEVA
100 g hořké čokolády
20 g kokosového oleje
NA DOKONČENÍ
nadrcené vlašské ořechy
1. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky smícháme s tvarohem s jogurtem, přidáme nastrouhaná jablka a lehce promícháme. Vmícháme sirup a mletý mák, prášek do pečiva, sůl, skořici, a nakonec nadrcené vlašské ořechy. Z bílků vyšleháme měkký sníh, který zlehka vmícháme do směsi.
2. Menší pekáček vymažeme olejem a připravené těsto do něj vlijeme.
3. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C na horkovzduch 20–25 minut. Zkusíme špejlí.
4. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s kokosovým olejem. Rozpuštěnou čokoládu
rozetřeme
na upečený makovec, posypeme nadrcenými ořechy a necháme ztuhnout.
TIP
Mák můžete skladovat v lednici nebo v mrazáku. Vyvarujeme se tak jeho případnému žluknutí.
Musím říct, že po makovci se jen zaprášilo a všichni hosté si ho pochvalovali.
Zkuste to také, kuchařka BUCHTY PO RÁNU je vhodná jak pro začátečníky, tak i pokročilé.
Neodolala jsem a vzykoušela i další...
Autor: Markét