A co je na tomhle receptu nejlepší kromě skvělé bohaté čokoládové chuti? Je hotový za chvilku, a přitom chutná výborně, jako byste jeho přípravou strávili aspoň dvě a půl hodiny. Nevěříte? Vyzkoušejte! Čokoládové dezerty jsou spolehlivým zdrojem dobré nálady, tak si ho pojďte s námi připravit. Stačí mít doma pár základních surovin a samozřejmě dobrou a kvalitní hořkou čokoládu a za chvilku si můžete doma všichni pochutnávat. Na suflé je nejlepší právě kombinace křupavého povrchu a rozpuštěného čokoládového vnitřku. Je snad něco lepšího? Snad jen pokud máte doma zmrzlinu a přidáte ji k dezertu.
Recept:
4 vejce, 160 g čokolády, 160 g másla, 130 g moučkového cukru, 50 g mouky, špetka soli, pomerančová kůra (pokud máte a chcete ji tam mít). Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte máslo. V mezičase šlehejte vejce s cukrem tak dlouho, dokud vzniklá směs nezdvojnásobí svůj objem. Pak postupně a pomalu přidávejte směs čokolády a másla a lehce promíchávejte i pomerančovou kůru. Dejte si pozor, ať mícháním vháníte do těsta vzduch, ne naopak. Pak po troškách za stálého promíchávání přidejte mouku. Připravte si zapékací misky a pečlivě je vymažte máslem a vysypejte kakaem (to, co je navíc v nádobkách nenechávejte). Vymazání máslem je jeden z nejdůležitějších bodů programu, na tom se může leccos pokazit. Směs vlijte do misek zhruba 1 cm od okraje. Pečte v předem zahřáté troubě na 200 st. 11 – 12 minut. Servírujte s ovocem nebo se zmrzlinou.
Chcete vyzkoušet další čokoládové recepty? Pak si vyberte toho správného knižního poradce.
-ice-
Správa cookies
Webové stránky používají k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Využíváním našich služeb souhlasíte s používáním cookies.