
Zamilovali se do typické krajiny, starobylých domů, tradiční vesničky San Casciano dei Bagni a všechno, co tam viděli a čeho se mohli zúčastnit, je nadchlo natolik, že si ani neuvědomili, že do Toskánska přijeli vlastně nedávno. Už si neuměli představit život bez nádherné modré oblohy a přírody, bez zvuku kostelních zvonů, bez vinobraní, a hlavně bez toskánské kuchyně. Když potkali starého Barlozza a ten jim dal ochutnat vesnický chleba pokapaný čerstvě vylisovaným olivovým olejem, pozval je na sběr kaštanů i na pátrání po těch nejlepších lanýžích a pomalu je naučil, aby se ze svého uspěchaného streotypu vymanili a začali si konečně užívat drobné radosti života a žili tak každý den. A Barlozzo jim rád ukazuje zdejší způsob života. Ze zamilovanosti do Toskánska se brzy stává láska na celý život.
Tisíc dnů v Toskánsku je román, který se odehrává na jednom z těch nejkrásnějších míst, jaké v Evropě můžete najít a mezi stránkami skrývá recepty, které voní na dálku a po kterých se vám budou nejen sbíhat sliny, ale pokud nebudete těsně po jídle, skoro určitě vyrazíte pro něco dobrého do lednice. Je to kniha o cestování, o Itálii, o skvělém jídle i pití a o zážitcích, jaké se nikde nedají koupit. Budete mít chuť odjet do Toskánska, stát se členem místní komunity a všechno to hezké zažít na vlastní kůži. A zcela určitě budete chtít uvařit si všechny ty speciality. A protože s tím autorka počítala, poschovávala mezi stránkami knihy několik hodně dobrých receptů. Tisíc dnů v Toskánsku? Tisíc dnů vám nebude stačit. 😊
-ice-