Věřili byste tomu, že je to už opravdu přes čtyřicet let, co Julia Child zachránila Američany před jejich kuchařskou nudou a věčnými rendlíky?
Od premiéry filmu Julie & Julia si francouzská kuchyně získala statisíce diváků, kteří zhlédli film a dostali chuť si pár receptů sami vyzkoušet v praxi.
Toto vydání Umění francouzské kuchyně ve slušivém modro-oranžovém rondonu je přesně tím, čím by měla být.
Je to výborná kuchařka plná receptů, velmi podrobných pokynů a přesných plánů.
Některé recepty na vás můžou působit trochu komplikovaně, ale jak sama Julia Child říká v úvodu:
"Pokud můžete číst, můžete i vařit"…
Umění francouzské kuchyně je kuchařka, která vám v praxi předvede, že každý může vařit ve francouzském stylu, ať už žije a vaří kdekoliv.
A právě tato kniha naučila věčné pojídače koblih s prázdným středem, že není nutné jídlo jen nakupovat venku a doma jíst plastovými příbory z papírových krabiček. Každý si může uvařit po francouzsku s pomocí sezónních potravin a vykouzlit si doma takovou specialitu, na kterou by byl pyšný i šéf.
Umění francouzské kuchyně provází začátečníky i zkušené kuchaře od plánu na nákup surovin, přes každý základní krok receptu, učí, jak správně manipulovat se surovinami až po finální výrobek. Potraviny, které budete potřebovat, můžete nakoupit v každém lepším supermarketu a všechny klasické techniky lze přizpůsobit dnešní době. Proto bude mít umění francouzské kuchyně jistě čestné místo v každé kuchyni. Přejeme vám dobrou chuť.
Použité obrázky v tomto článku jsou z filmu Julie & Julia.
Správa cookies
Webové stránky používají k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Využíváním našich služeb souhlasíte s používáním cookies.