Vaříme s foodblogerkou Alicí Karmašovou

archiv revue
S radostí a bez stresu – tak zní podtitul nové kuchařky S Alishou v kuchyni, jejíž autorkou je úspěšná foodblogerka Alice Karmašová.

Alice Karmašová v sobě objevila vášeň pro kulinaření už jako malá holka, ale naplno se přípravě originálních jídel začala věnovat až v dospělosti. Mezitím vystudovala vysokou školu a stala se úspěšnou ředitelkou firmy. Její život nabral „kuchařský směr“ po přestěhování se do Dánska, kde několik let žila se svým partnerem. Začala zde více péct a vařit a své výtvory sdílela na sociálních sítích. Ohlas byl veliký a přátelé i známí chtěli vědět, jak při přípravě vyfocených dobrot postupovala. A tak vnikl nápad na blog, který se stal velice úspěšným! Alice začala dostávat nabídky na vaření v televizních pořadech nebo na přípravu receptů pro velké firmy.

Snadné a chutné recepty pro všechny

Titul S Alishou v kuchyni obsahuje recepty, které jsou jednoduché, chutné a k jejich přípravě nepotřebujete kopu složitých surovin. Většinu jídel lze přichystat do 30 minut. Jak sama Alice říká: „Na kuchařská umělecká díla si má člověk zajít do restaurace, a ne se s nimi trápit a stresovat doma.“ V knize najdete recepty i na jídla bez lepku, bez masa nebo bez laktózy.

Praktické kuchařské rady a tipy

Kuchařka je rozdělena na snídaně, polévky, hlavní jídla, oslavy apod. Čtenář se v ní může orientovat i podle toho, jaká ingredience se v jídle nevyskytuje. Tento systém usnadňuje vyhledávání lidem s určitou intolerancí, např. na lepek. Recepty obsahují navíc QR kód, který funguje jako nákupní seznam. Po jeho načtení se vám objeví přesný souhrn ingrediencí, jež budete během přípravy jídla potřebovat. Najdete zde i povídání, proč autorka zvolila právě daný recept a jaký okamžik jejího života se k němu váže.

Kuchařka, která má „něco navíc“

U jednotlivých receptů lze také vyměnit uvedenou ingredienci za jinou nebo ji například doplnit o další. Díky kolonce „něco navíc“ tak můžete získat zcela novou variantu jídla.

S novou kuchařskou knihou Alice Karmašové se mohou do vaření pustit i méně zdatní kulináři, protože tentokrát bude vše probíhat s radostí a bez stresu.
 

Text: Markéta Bolfová

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

S Alishou v kuchyni

5.0 1
149
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.
zanechte komentář (zprávu)

Nejnovější články

Na první pohled mě uchvátila obálka a anotace knihy mi slibovala přesně to, v co jsem doufala. A taky jsem to dostala, dokonce mnohem víc. Žádné takové fantasy jsem ještě nečetla, a to jsem celkem zvyklá na krvavé scény z různých severskýchPro citlivé povahy, kterým vadí násilí a explicita to určitě není. Autorka se s tím opravdu nepáře a pěkně vám to rozpitvá, stejně jako Nita pečlivě pitvá mrtvoly nepřirozených.
V pondělí 16. prosince jsme měli v Domě knihy vzácného hosta. Do Ostravy přijel na besedu MUDr. Tomáš Šebek, který zde představil svou knihu Objektivní nález: Moje nejtěžší mise.
Vyhrajte TraDiář 2025, který je určen pro všechny milovníky tradic, hodí se do každé rodiny – pro maminky, babičky i pro ty, kteří děti nemají. Pro všechny, kteří rádi používají tištěné diáře a chtějí se dozvědět něco víc a pomocí tradic se znovu napojit na přírodu a komunitu lidí kolem sebe. Čeká na 4 výherce!
Prémiový obsah
číst více