Leckterá dnešní žena prohlásí, že pečení vánočního cukroví je přežitek a ona péct nebude. Nemá na to čas, nechce ztloustnout a vše se dá přece koupit. Časem ale i zarputilá odpůrkyně vánočního pečení začne péct a vánoční cukroví provoní celý byt. V této knize najdete nejen recepty moderní doby, ale i ty staré, podle nichž pekla paní sládková z pivovaru nebo paní řídící z Hané.
Kdo by nechtěl při vaření využít suroviny z vlastní zahrádky? Jenže jak vlastně zpracovat všechna ta rajčata, cukety nebo bylinky? Jak upéct zeleninový quiche? Jak udržet při životě bazalku? A co když se člověku urodí příliš velká sklizeň?
V této kuchařce naleznete nejen 45 skvostných a chutných receptů, nýbrž i odpověď na všechny vaše otázky o vaření z vlastní zahrady.
Termín superpotravina se stal jedním z nejpopulárnějších v moderní gastronomii. Jenže co to vlastně jsou superpotraviny? Co se například skrývá pod slovem goji? Jak se dělá pudink z chia semínek? A jak s tím vším souvisí kadeřavá kapusta?
V této kuchařce naleznete nejen 45 supernapínavých, superzdravých a superchutných receptů ze superpotravin, ale také odpovědi na všechny vaše otázky ohledně tohoto populárního trendu.
Kuchařka pro každého, kdo má na stole rád snadné zdravé jídlo a rád experimentuje v kuchyni.
Rádi byste do svého jídelníčku zařadili více živé stravy (raw food), nebo na ni přešli úplně, ale její příprava se vám zdá časové náročná a suroviny drahé? Chcete se dozvědět, jak změnit stravovací návyky, abyste byli zdravější a šťastnější? V této kuchařce najdete více než 100 raw receptů, které jsou cenově dostupné, jednoduché a rychlé na přípravu. Živá strava vám může pomoci kvalitněji spát, snadněji a rychleji zhubnout a očistou těla získat jasnější mysl a pocit radosti. Díky této praktické kuchařce můžete s tím vším začít již dnes! Mimo jiné zde nejdete:
Kniha obsahuje 270 jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, pomazánky, saláty, moučníky a cukroví bez použití mléka a vajec. Navíc zde najdete rady, jak se naučit žít s intolerancí na mléko a vejce, čím je nahradit, co a kde nakupovat a další užitečné informace pro každodenní vaření a pečení.
Tato kniha navazuje na první, velice úspěšnou, kuchařku Karolíny Kamberské - Karolína, domácí kuchařka - i na její stejnojmenný populární pořad na TV Prima. Šest přehledných kapitol nabízí prověřená a nápaditá jídla pro všední i sváteční den a různé životní situace. Jídlo je pro Karolínu jistotou, která přináší do života radost - a to i tehdy, když na vás jinak dopadá hromada starostí. Proto tuto kuchařku nazvala příznačně Štěstí z kuchyně.
Inspiraci pro své recepty Karolína hledá nejčastěji v tradiční české kuchyni, ráda vychází z kuchařek z období první republiky, rozhlíží se ale i po kuchyních našich sousedů a pro nápady se občas vypraví i dál, hlavně na jih, který na nás středoevropany působí tak blahodárně... Tradiční recepty ráda přetváří do lehčí a moderní podoby, ale vždy s respektem k jejich kouzlu. Karolíniny recepty jsou přehledné, jednoduché a praktické a jsou tak lákavou inspirací pro zkušené i začínající domácí kuchařky i kuchaře.
Karolína považuje dobré domácí jídlo za jeden z mála záchytných bodů v dnešním divokém světě, kde je jen máloco pevné a stabilní. “Sejděte se doma a uvařte si něco dobrého”, navrhuje všem, kteří mají pocit, že se na ně valí samé problémy. S pomocí jejích receptů i nezkušení kuchaři zjistí, jak snadné a hřejivé je přinést svým milým lidem Štěstí z kuchyně.
Díky této knize se nejen stanete králi hummusů, ale také se osvobodíte od tradičního svázání kuchařskými postupy. Objevíte 76 jednoduchých a inspirativních receptů na zdravé a chutné hummusy a pasty, které jsou vytvořené z čistě rostlinných potravin. Příprava těchto orientálních lahůdek je vlastně hra s různými kombinacemi voňavých ingrediencí. Zkuste třeba sladkoostrou chuť pečené dýně nebo provoňte dům grilovanou paprikou. Zkrátka volně experimentujte s chutěmi podle vlastní fantazie!
Vařit levně a chutně, to je současný trend všech fanoušků oblíbené rubriky televize Nova, ve které se připravují unikátní recepty za pár korun. Jednoduchý postup, časová nenáročnost a chutný výsledek – to sice zní jako nedostižný ideál, ale s nápaditými pokrmy z této kuchařky to půjde samo!
Upečte si vlastní chleba, francouzské bagety nebo dalamánky. Vyzkoušejte domácí lasagne a špagety, slaný štrúdl nebo slaninový koláč. Milovníky sladkého jistě zaujme jednoduchý cheesecake ze sušenek, tvarohová nepečená bábovka či minikoblížky z jogurtu. Děti pak ocení chutné tiramisu, barevné banánové jednohubky, efektní čarodějnické prsty nebo voňavé pečené želvičky. Kdo má chuť na pamlsky k televizi, neodolá vlastnímu pivnímu sýru, vaječným muffinům nebo domácím chipsům. Na své si přijdou i vyznavači něčeho ostřejšího, připraví si domácí irský likér nebo vaječný koňak.
Ze 70 originálních receptů si vybere prostě každý. Vařit s vámi budou i známé tváře TV Nova v čele s Lucií Borhyovou, Reyem Korantengem a řadou dalších, kteří vám navíc přináší své vlastní tipy, jak si tyto recepty ještě vylepšit. Uvařte si s TV Nova chuťovky, u nichž se vám budou sbíhat sliny
Kniha navazuje na úspěšnou kuchařku Vaříme s Láďou Hruškou levně a chutně, kterou sestavil populární potravinový inspektor Láďa Hruška.Tato kuchařka pro nejmenší vznikla ve spolupráci několika maminek, které zde představují jednoduchost a inspiraci ve vaření pokrmů pro ty nejmenší od ukončeného 4. měsíce.
Jedinečnost této kuchařky spočívá v možnosti vepsání (doporučujeme lihovým fixem) jména pro konkrétní miminko.
Kuchařka obsahuje 99+1 bonusový recept. Recepty zde uvedené a jejích věkové zařazení je uváděno pouze orientačně.
Součástí této knižní publikace je i podpora pomoci dětské problematiky, kterou řeší každý den "Linka bezpečí", proto každých 50,- Kč z částky, kterou jste zaplatili, poputuje přímo na účet Linky bezpečí.
Společně s námi můžete pomáhat i na našem Facebookovém profilu "Česko vaří dětem" a určitě se těšíme i na vaší vlastní kuchařskou tvorbu, kterou s námi můžete sdílet a inspirovat tak i ostatní.
Dvě stovky receptů na pomazánky, svačinky, chuťovky, sendviče, poháry, saláty a jiné lahůdky a občerstvení pro nejrůznější příležitosti najdete na stránkách nové kuchařské knihy Ottova nakladatelství. Vyzkoušené postupy a nápaditý přístup autorky Blanky Poláčkové k tradičním i neobvyklým pochoutkám doplňují inspirující fotografie Jiřího Poláčka.
Zkušené i začínající kuchařky tak mají jedinečnou možnost pustit se do přípravy pomazánek i dalších studených a teplých dobrot z ovoce, zeleniny, masa, ryb, drůbeže, sýrů, tvarohu a mléka, luštěnin, obilovin, hub či mandlí a ořechů.
Milovat zdravé a sladké zároveň nemusí být neslučitelné. Recepty na kreativně pojaté a s rozvahou oslazené drobnosti, ale i obědy nebo večeře vás naučí, že i mlsat lze zdravě. Spravte si náladu svou oblíbenou pochoutkou bez toho, že byste přitom museli myslet na kalorie.
Místo do obchodu zajděte do spíže. Vytvořit chuťově umělecké dílo v zavařovací sklenici je snadné a především vynikající! Nahlédněte s námi do tajů zavařování a připravte si zlaté mirabelky, tymiánové meruňky, nakládané třešně nebo zavařenou paštiku. Originální sklenice naplněné rozmanitými dobrotami budete otevírat často, protože ujídat meruňkový džem přímo ze sklenice je přece nejlepší. V zimě si pak pochutnáte na letním ovoci nebo obdarujete domácí zavařeninou své blízké.
Podstatným rozšířením nabídky jídel z televizního pořadu "Karolína, domácí kuchařka" vznikla pestrá kolekce receptů, které vám pomohou vařit nápaditě, z dostupných surovin a v krátkém čase. Karolína dobře zná z vlastní zkušenosti všechny zapeklité situace, které moderní hospodyně doma čekají. A její kuchařka je řeší s bravurou, vtipem a pochopením.
Vůně pečiva, cukroví, buchet, koláčů či lákavých ovocných dobrot spolu s žárem a praskotem dřeva ve venkovské peci pomyslně provází stovku receptů z dávných let. Tehdy naše babičky i prababičky svým umem a zkušeností dokázaly vykouzlit ty nejjemnější dobroty či jednoduchá a přitom lákavá a chutná jídla všedního i svátečního dne. Zkušená pedagožka a znamenitá kuchařka, cukrářka a pekařka Hana Sedláčková je nabízí současným čtenářkám a čtenářům spolu s historkami, zážitky a fotografiemi z let svého mládí a dlouhých desetiletí své odborné praxe.
Kniha vychází v roce autorčiných devadesátin.
Nejrozsáhlejší kniha věnovaná gulášům na našem knižním trhu, jejímž autorem je známý slovenský kuchařský mistr Tibor Kramár.
Téměř 500 receptů a variací na původní maďarskou specialitu, která dobyla celý svět. Osvědčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáně z hovězího, vepřového či drůbežího masa, zvěřiny a ryb. Oblíbený pokrm lze připravit také z brambor, zeleniny a hub.
Knihu doplňuje kapitola věnovaná osvědčeným i neobvyklým přílohám a výběr receptů na populární gulášové a příbuzné polévky.