Anotace
V nové kuchařce Ivety Fabešové najdete recepty na dezerty, které tvoří základy cukrařiny. Od naprosto jednoduchých až po ty, co vyžadují kus umu. Všechny jsou ale volené tak, abyste je zvládli v pohodlí vašich domácích kuchyní. Výběrem receptů myslí Iveta na všechny. Od malých koláčů z lineckého těsta, které můžete plnit podle vlastní fantazie, přes věnečky, sušenky, rolády, madlenky, ovocné želé, turecký med a karamelky pro děti, čokoládové a vanilkové krémy, marmelády, velké koláče pro celou rodinu, bábovky z mléčné čokolády, biskupský chlebíček, pekanový koláč až po závěrečnou kapitolu s dorty pro ty, kdo mají čas si hrát. Snahou knihy je přinést do vašich domácností kus poctivé cukrařiny, která pracuje s kvalitními ingrediencemi a postupy a chápe, že vše potřebuje svůj čas. Kromě receptů Iveta nechává nahlédnout do svého osobního života, protože za každým příběhem stojí obyčejný člověk, který má své sny, přání a trápení. Dozvíte se příběh, který popisuje životní cestu za splněným snem. Příběh, který stál a stále stojí nemalé úsilí a na jehož konci stojí kavárny s poctivými zákusky, za kterými se lidé sjíždějí ze všech koutů republiky. Dokument ale také reflektuje, že za každým snem stojí tvrdá práce a odhodlání, a jak Iveta sama tvrdí: „V životě neexistují žádné jistoty. Každé ráno jdeme znovu a znovu s kůží na trh a pevně doufám, že nikdy nepodlezeme ty pomyslné hranice, které jsme sami sobě nastavili. To je gastronomie. Nikdy nekončící příběh. A právě to na ní nenávidím a miluji zároveň.“