Cukroví z rostlinných zdrojů

archiv revue
Cukroví, které rychle zmizí. 😊

Pečení cukroví z čistě rostlinných potravin není žádná věda. Jde jen o to vyměnit živočišné produkty za ty z rostlin. Například klasické máslo nahradíte rostlinnou variantou, místo kravského mléka využijete mandlové, sójové, kokosové… (u mlék je možností celá řada). Tento sortiment naleznete zaručeně ve zdravých výživách, ale mnohdy už i v běžném supermarketu. U čokolád, polev a podobně stačí jen mrknout na složení.


U mnoha receptů, zejména těch nepečených zjistíte, že vlastně nemusíte používat něco jiného než dosud – a aniž byste se na to dřív zaměřovali, teď už víte, že některé druhy cukroví jste měli v rostlinné podobě. Jedná se například o kuličky – variací je spousta. A kuličky potěší i ty, kteří se na pečení necítí – stačí je jen uplácat, obalit a je to. Většinou sklidí úspěch tak či tak, protože jsou složeny převážně z oříšků – a ty ocení téměř každý.

 

A tady už je tip na jednu pečenou klasiku – linecké.


Vegan špaldové linecké cukroví

  •         250 g špaldové mouky
  •         90 g moučkového třtinového cukru
  •         160 g Alsanu
  •         1 lžička škrobu
  •         půl lžičky citrónové kůry z bio citronu
  •         půl lžičky citrónové šťávy
  •         domácí malinová nebo jahodová marmeláda

 

  1. Mouku, cukr a škrob si přesejeme přes sítko a společně se zbytkem surovin si vytvoříme těsto, které uložíme aspoň na hodinu do lednice.
  2. Vyválíme si plát těsta o tloušťce 2-3 mm, vykrojíme tvary dle libosti a ukládáme vedle sebe na plech.
  3. Rozehřejeme si troubu na 160-170 °C a poté linecké pečeme max 10 min. Hlídáme, aby nezhnědlo.
  4. Následně vytáhneme z trouby, a jelikož plech stále žhne, sundáme opatrně cukroví s pečícím papírem z plechu a necháme vychladnout.
  5. Kousek po kousku namažeme marmeládou a schováme do krabičky. :-))


Recepty na cukroví s rostlinnými ingrediencemi najdete například v Tak trochu jiné kuchařce, jejímiž autorkami jsou dcera s maminkou, či ve Zdravé vánoční kuchařce, která není zaměřena čistě vegansky, ale obsahuje řadu raw cukroví.

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Tak trochu jiná kuchařka
Čeština

Tak trochu jiná kuchařka

5.0 2
od 249
Čeština

Zdravá vánoční kuchařka

0.0 0
269 221
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

S příchodem nového roku se mnoho lidí zamýšlí nad tím, jak efektivněji organizovat svůj čas a úkoly. Diáře se stávají oblíbeným nástrojem, který nám pomáhá udržet přehled o každodenních povinnostech, cílech a plánech.
Říjnový žebříček nejprodávanějších knih v našem e-shopu je tady!
Kniha mě na první pohled zaujala svou laskavou a něžnou obálkou. Ihned mi bylo jasné, že nezůstane jen tak bez povšimnutí. Navíc je zaměřena na téma, které mě velmi zajímá. Doporučila bych ji všem, kteří se nacházejí na životní křižovatce a nevědí, co si se svým životem počít.