Grilování vám odpoví na všechno, co se o něm chcete dozvědět. Nevíte, zda je výhodnější gril na dřevěné uhlí, nebo plynový? Jaké maso a která marináda jsou nejlepší? Zajímá vás, co za koření při grilování použít, aby se vám podařilo vykouzlit neodolatenou pochoutku? I na takové otázky dostanete v kuchařce oděné v bílé knižní obálce odpovědi. A dozvíte se i to, proč běžným amatérům teploměr při grilování zjednoduší život.
Češi grilování milují, proto kuchařku Grilování, která voní ohněm a kouřem, bude chtít mít každý gurmán po ruce. Užijte si 120 receptů a zjistěte, jak grilovat maso, zeleninu, burgery, ale také jak třeba nevysušit na grilu kuře.
Staňte se mistry LETNÍCH GRILOVAČEK!
Tady je recept, který můžete vyzkoušet:
RECEPT
Kuře na plechovce
1 kuře
1 plechovka světlého piva o objemu 0,33 l
1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
½ lžíce lístků tymiánu
½ lžíce soli
1 lžička čerstvě mletého pepře
1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
1 prolisovaný stroužek česneku
60 g másla
2 lžíce sladké papriky
½ lžičky chilli koření
Postup
1. Připrav gril pro nepřímé grilování a rozpal ho na 180–200 ˚C.
2. V misce smíchej rozmarýn, tymián, sůl, pepř, citronovou kůru a česnek. Směsí důkladně posypej kuře ze všech stran.
3. Kuře posaď na otevřenou plechovku piva a postav ho na hliníkovou grilovací misku, do které bude odkapávat tuk z kuřete. Dej na gril na plochu s nepřímým žárem. Gril
přiklop víkem a griluj 60 minut.
4. V rendlíku rozehřej máslo a vmíchej sladkou papriku a chilli koření.
5. Kuře potři ochuceným máslem a griluj přiklopené dalších 10 minut. Znovu ho potři a přiklopené griluj ještě 10 minut. Pozor, tekutina v plechovce je vařící, proto dávej pozor, když budeš kuře z plechovky sundávat.
6. Kuře nech před podáváním alespoň 10 minut odpočinout.
S Romanem a Janou Vaňkovými jsme si nejen o grilování povídali nedávno. ROZHOVOR ZDE.
2. V misce smíchej rozmarýn, tymián, sůl, pepř, citronovou kůru a česnek. Směsí důkladně posypej kuře ze všech stran.
3. Kuře posaď na otevřenou plechovku piva a postav ho na hliníkovou grilovací misku, do které bude odkapávat tuk z kuřete. Dej na gril na plochu s nepřímým žárem. Gril
přiklop víkem a griluj 60 minut.
4. V rendlíku rozehřej máslo a vmíchej sladkou papriku a chilli koření.
5. Kuře potři ochuceným máslem a griluj přiklopené dalších 10 minut. Znovu ho potři a přiklopené griluj ještě 10 minut. Pozor, tekutina v plechovce je vařící, proto dávej pozor, když budeš kuře z plechovky sundávat.
6. Kuře nech před podáváním alespoň 10 minut odpočinout.
S Romanem a Janou Vaňkovými jsme si nejen o grilování povídali nedávno. ROZHOVOR ZDE.