Grilování podle Romana Vaňka

archiv revue
Vychází nová řada kuchařek Recepty pro každého, autory jsou oblíbení manželé Vaňkovi. 120 vynikajících a jednoduchých receptů najdete v první knize této série, kterou autoři nazvali Grilování - tipy a postupy krok za krokem.

Grilování
vám odpoví na všechno, co se o něm chcete dozvědět. Nevíte, zda je výhodnější gril na dřevěné uhlí, nebo plynový? Jaké maso a která marináda jsou nejlepší? Zajímá vás, co za koření při grilování použít, aby se vám podařilo vykouzlit neodolatenou pochoutku?  I na takové otázky dostanete v kuchařce oděné v bílé knižní obálce odpovědi. A dozvíte se i to, proč běžným amatérům teploměr při grilování zjednoduší život.


Češi grilování milují, proto kuchařku Grilování, která voní ohněm a kouřem, bude chtít mít každý gurmán po ruce. Užijte si 120 receptů a zjistěte, jak grilovat maso, zeleninu, burgery, ale také jak třeba nevysušit na grilu kuře. 

Staňte se mistry LETNÍCH GRILOVAČEK!

Tady je recept, který můžete vyzkoušet:


RECEPT

Kuře na plechovce

1 kuře
1 plechovka světlého piva o objemu 0,33 l
1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
½ lžíce lístků tymiánu
½ lžíce soli
1 lžička čerstvě mletého pepře
1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
1 prolisovaný stroužek česneku
60 g másla
2 lžíce sladké papriky
½ lžičky chilli koření

Postup

1. Připrav gril pro nepřímé grilování a rozpal ho na 180–200 ˚C.

2. V misce smíchej rozmarýn, tymián, sůl, pepř, citronovou kůru a česnek. Směsí důkladně posypej kuře ze všech stran.

3. Kuře posaď na otevřenou plechovku piva a postav ho na hliníkovou grilovací misku, do které bude odkapávat tuk z kuřete. Dej na gril na plochu s nepřímým žárem. Gril
přiklop víkem a griluj 60 minut.

4. V rendlíku rozehřej máslo a vmíchej sladkou papriku a chilli koření.

5. Kuře potři ochuceným máslem a griluj přiklopené dalších 10 minut. Znovu ho potři a přiklopené griluj ještě 10 minut. Pozor, tekutina v plechovce je vařící, proto dávej pozor, když budeš kuře z plechovky sundávat.

6. Kuře nech před podáváním alespoň 10 minut odpočinout.

S Romanem a Janou Vaňkovými jsme si nejen o grilování povídali nedávno. ROZHOVOR ZDE.


 
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Grilování

4.9 28
359 299
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.
zanechte komentář (zprávu)

Nejnovější články

Na první pohled mě uchvátila obálka a anotace knihy mi slibovala přesně to, v co jsem doufala. A taky jsem to dostala, dokonce mnohem víc. Žádné takové fantasy jsem ještě nečetla, a to jsem celkem zvyklá na krvavé scény z různých severskýchPro citlivé povahy, kterým vadí násilí a explicita to určitě není. Autorka se s tím opravdu nepáře a pěkně vám to rozpitvá, stejně jako Nita pečlivě pitvá mrtvoly nepřirozených.
V pondělí 16. prosince jsme měli v Domě knihy vzácného hosta. Do Ostravy přijel na besedu MUDr. Tomáš Šebek, který zde představil svou knihu Objektivní nález: Moje nejtěžší mise.
Vyhrajte TraDiář 2025, který je určen pro všechny milovníky tradic, hodí se do každé rodiny – pro maminky, babičky i pro ty, kteří děti nemají. Pro všechny, kteří rádi používají tištěné diáře a chtějí se dozvědět něco víc a pomocí tradic se znovu napojit na přírodu a komunitu lidí kolem sebe. Čeká na 4 výherce!
Prémiový obsah
číst více