Když se mi do ruky dostala kuchařka Jíme zdravě do 30 minut, byla jsem nadšená. Musím říct, že podle ní vařím celé léto. Jídla jsou opravdu rychle připravená, a když se hodně odvážu, tak za 60 minut mám připravený hlavní chod a dezert k tomu. Velkou odměnou je pak to, že vždy sklidím velký úspěch v rodině i u přátel. 😊
V kuchařce najdete 70 receptů, které hravě zvládnete do půl hodiny. Dozvíte se, jaká jídla můžete bez problému zamrazit, a také se naučíte chystat jídlo do krabičky s sebou. A to nejlepší na závěr - k sestavení krabičkového menu na celý týden vám bude stačit jen 15 ingrediencí.
Rizoto s rajčaty a chilli
850 ml vody
240 g celozrnné rýže
400 g kuřecích prsou
2 lžíce olivového oleje
200 g masitých rajčat
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mletého chilli
sůl, pepř
Postup:
Prvně dejte vařit rýži. Mezitím, co se vaří, umyjte si kuřecí prsa, osušte je, nakrájejte na menší kostky a osolte a opepřete. Poté si v pánvi na středním plamenu rozpalte olivový olej. Následně do pánve vložte kuřecí maso a restujte jej 7–8 minut. Rajčata nakrájejte na malé kousky a přidejte je společně s protlakem k orestovanému masu. Vše restujte dalších 6 minut.
Jakmile bude rýže uvařená, přidejte ji do pánve společně s chilli a 50 ml vody. Vše promíchejte a podávejte.
Ještě vám dám recept na BOŽÍ ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES
120 g kvalitní hořké čokolády – nakrájejte najemno
3 vejce
130 g třtinového cukru
85 g rozpuštěného másla
3 lžíce holandského kakaa
55 g celozrnné špaldové mouky
sůl
Vše promíchejte a pečte 25 minut při 190 °.
Tak zkontrolujte zásoby a pusťte se do přípravy.
Případně se podělte dolů v komentářích, co vy nejraději v létě vaříte a jestli vás tyto články inspirují. 😊
Markét