(recept z knihy Nový velký rybí receptář Miloše Štěpničky)
Ingredience
filety z candáta
čerstvé lišky (ale mohou být i různě konzervované či zmražené)
máslo
zakysaná smetana
mléko
hladká mouka
citron
sůl
Filety nebo porce candáta nasolíme a necháme chvíli odležet. Obalíme je v hladké mouce (nebo je necháme přírodní) a opečeme. Pozor filety zcela bez kostí se rády zkroutí proto je necháme delší dobu kůží nahoru. Obrátím je až před koncem pečení.
Omáčka
Na kousku másla osmažíme lišky, když začnou pěkně vont, přidáme trochu hladké mouky, somahneme, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. V případě velké hustoty omáčky ji naředíme mlékem, v opačném případě zase přidáme trochu mléka s hladkou moukou. Po uvaření přidáme akysanou smetanu, můžeme jště pro chuť přidat nastroouhanou citronovou kůrau a citronovou šťávu a dosolíme.
Pokrm je výborný se šťouchanými brambory. Je to důstojné jídlo pro vzácnou návštěvu. Zapití bílým vínem labužnický zážitek ještě zesílí.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!
Omáčka
Na kousku másla osmažíme lišky, když začnou pěkně vont, přidáme trochu hladké mouky, somahneme, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. V případě velké hustoty omáčky ji naředíme mlékem, v opačném případě zase přidáme trochu mléka s hladkou moukou. Po uvaření přidáme akysanou smetanu, můžeme jště pro chuť přidat nastroouhanou citronovou kůrau a citronovou šťávu a dosolíme.
Pokrm je výborný se šťouchanými brambory. Je to důstojné jídlo pro vzácnou návštěvu. Zapití bílým vínem labužnický zážitek ještě zesílí.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!