(recept z knihy Nový velký rybí receptář Miloše Štěpničky)
Ingredience
filety z candáta
čerstvé lišky (ale mohou být i různě konzervované či zmražené)
máslo
zakysaná smetana
mléko
hladká mouka
citron
sůl
Omáčka
Na kousku másla osmažíme lišky, když začnou pěkně vont, přidáme trochu hladké mouky, somahneme, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. V případě velké hustoty omáčky ji naředíme mlékem, v opačném případě zase přidáme trochu mléka s hladkou moukou. Po uvaření přidáme akysanou smetanu, můžeme jště pro chuť přidat nastroouhanou citronovou kůrau a citronovou šťávu a dosolíme.
Pokrm je výborný se šťouchanými brambory. Je to důstojné jídlo pro vzácnou návštěvu. Zapití bílým vínem labužnický zážitek ještě zesílí.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!