Tip na dárek: KÁVOVÁ EDICE PRO KNIHOMOLY – sleva 20 % jen do 22.11.

Vytvořte si sladkou domácí pohodu podle soutěže Peče celá země

archiv revue
Češi nejsou jen zruční kutilové, také z nich mohou být famózní cukráři. O tom jsme se mohli přesvědčit v televizní soutěži Peče celá země. I když se jí účastnili amatéři a úkoly nebyly právě jednoduché, někteří předvedli, že by se cukrářským řemeslem mohli klidně živit. Aby také delikatesy ve vašem podání zabodovaly u hostů, vznikla kniha nejlepších receptů, „fíglů“, a rad od porotců i účastníků oblíbeného pořadu.

Vyberte si svoji osobní specialitu

Nápadité kombinace chutí a neodolatelný vzhled dělají z obyčejných dezertů mistrovská díla. Nebojte se vyzkoušet i složitější postupy, všechno je pouze o zkušenostech a praxi. Když budete znát všechny důležité rady, dílo se zcela určitě povede. Těšit se můžete na variace bábovek a štrúdlů, dorty na mnoho způsobů, věže ze sušenek, linecké a chodské koláče, nejrůznější řezy, rolády, ale také buchty a slané pečivo aranžované v pečených koších. Už se vám sbíhají sliny? Až si prohlédnete fotografie lahodných dezertů v téhle knížce, nebudete vědět, který vyzkoušet dřív.

Porotci soutěže Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková jsou cukráři světového formátu, kteří se podíleli na fascinujících projektech a tvořili celé kompozice dezertů pro významné osobnosti. Jejich úkolem v pořadu nebylo jen hodnotit, ale také být mentory – vést soutěžící k tomu, aby divákům předvedli to nejlepší ze svého umění. Recepty, které sklidily úspěch, najdete na stránkách knihy Peče celá země. Čekají na vás také exkluzivní speciality od porotců a nechybí ani rady a tipy, jak správně péct.

Co se doma naučíš, později jako když najdeš

Česká obdoba cukrářsko-pekařské soutěže vznikla podle show The Great British Bake Off, jejíž tvůrce inspirovaly přehlídky domácího pečení na venkovských slavnostech. Nápad si získal světovou popularitu a ve Velké Británii a Irsku díky němu dokonce stoupl všeobecný zájem o pečení. Některé účastníky vedl úspěch z pořadu k rozjezdu vlastní kariéry v gastronomii.

V českých domácnostech je zvykem předávat umění poctivého pečení z generace na generaci. Jeho tajemství spočívá především v použití kvalitních základních ingrediencí. K nim můžete přispět i vy nějakou vlastní přísadou, ať už lokální, sezónní či exotickou. Uchovat si rodinný recept na dezert, který uchvátí každou návštěvu, se rovná malému pokladu. To si uvědomují i porotci. Přestože sami pracovali v cizině, nikdy nezapomněli na to, odkud získali úplné základy a vášeň pro cukrářské řemeslo. 

Ale i do všeho tradičního se dají s vynalézavostí vnést prvky modernity, což se týká především zdobení. V dezertech, které v knize uvidíte, se spojují vůně a chutě z různých krajů naší země. Po vizuální stránce jsou stylově vyladěné, aby vypadaly doslova k nakousnutí. Odhoďte tedy obavy, dejte se do pečení a připravte sobě i ostatním malé překvapení. Je známo, že láska prochází žaludkem a u dezertů to platí obzvlášť!

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Peče celá země

4.8 6
399 327
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

„Manžel je Nebesy. Žena je Zemí. Manžel je sluncem, což jej činí stálým, jako je ona jasná koule. Žena je měsícem, ubývajícím a mizejícím, ale nevyhnutelně slabým. Nebesa jsou uctívána na obloze nad námi, země je dole, špinavá a šlape se po ní.“ – citace z knihy, str. 196 –
Sbírka Millennials obsahuje její populární texty (stejnojmenná báseň má na Instagramu 1,4 milionu zhlédnutí) a hluboký pohled do lidské duše, ve kterém se najde každý z nás. Čeká i s podpisem autorky Kateřiny Pokorné na 3 výherce!
Prémiový obsah
číst více
Gabriela Končitíková se studiu odkazu Baťa věnuje sedmnáct let, je autorkou několika knih na toto téma, věnuje se přednáškové a lektorské činnosti, působí jako ředitelka Nadace Tomáše Bati.