Ohněm a kouřem voní nová kniha „Grilování, tipy a postupy krok za krokem.“
Za kvalitou tohoto precizního průvodce grilováním stojí oblíbení autoři kuchařských knih, Roman Vaněk a jeho žena Jana.
Kuchařka vychází v nové edici „Recepty pro každého“ a standardně obsahuje tipy na grilování a jednoduché recepty, kterých je více než stovka. Nově však přináší odpovědi na nejčastější otázky kolem grilování, na které se lidé ptají.
Je lepší gril na dřevěné uhlí nebo na plyn? Jaké je nejlepší koření? Jaké maso je nejlepší na gril? Jaká je nejlepší marináda? Grilovaná zelenina? Vepřová krkovice na grilu? Nevím, jak grilovat burgery, jak nevysušit kuře na grilu… Zkrátka a dobře, k tomu, jak lépe grilovat, stačí tato kniha.
Kniha slavného amerického autora kuchařek o grilování Stevena Raichlena přináší tentokrát více než šedesátku dokonale vyladěných receptů zaměřených na grilování zeleniny. Z nich si vybere každý - vegetariáni i všežravci, kteří chtějí na grilovací party zařadit více zeleniny a jiných bezmasých surovin v chutných úpravách.
Najdete tu například návod na grilovaný ledový salát s uzenou rančerskou zálivkou, Raichlenovu pizzu Margherita, grilované artyčoky s harissovou majonézou, cuketové špízy s bylinkovo-citronovým máslem nebo grilovanou kukuřici na čtyři způsoby.
V praktickém úvodu se dozvíte všechno o potřebném vybavení a grilování jako takovém, autor vás povede na každém kroku: od výběru grilu přes bezpečné zapálení ohně až po nezbytné pomůcky. Na konci knihy najdete tipy, jak na grilu zacházet s více než třemi desítkami druhů zeleniny, které znáte a běžně z nich vaříte, nebo zeleniny, s nimiž se možná chystáte seznámit.
V nové knize Zdeňka Pohlreicha najdete vedle stovky osvědčených receptů, doplněných a upravených, také čtyřicet úplně nových senzačních jídel. Možná jste ani netušili, co všechno se dá na grilu připravit - je tu zkrátka 100 + 40 důvodů, proč se pustit do grilování! Na grilu se pod vedením Zdeňka Pohlreicha naučíte připravovat prakticky vše, včetně ryb, mořských plodů, zeleniny a ovoce. Zvládnete taje ohně i různé grilovací metody, seznámíte se i s méně obvyklými způsoby přípravy a surovinami.
Kniha Grilování byla nominována na cenu Český bestseller za rok 2015 v kategorii Kuchařky.
Grilování je 12. kuchařka z Edice Apetit a nabízí ty nejlepší nápady (nejen) na gril.
Ze 130 ověřených receptů si vyberou ti, kteří se chtějí naučit základy grilování, i ti, kteří chtějí vyzkoušet něco nového. Autorka knihy Kateřina Švejdová je i autorkou úspěšné kuchařky Maso z Edice Apetit, takže si na přípravě a výběru receptů dala opravdu záležet. V kuchařce ale najdete i pokrmy bez masa, zeleninové přílohy, neotřelé dipy, sladkosti a drinky. Vaření pod širým nebem je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat léto. Díky této kuchařce připravíte na grilu jak rychlou večeři, tak i pohoštění pro partu přátel - a to od předkrmu po sladkou tečku. Dozvíte se v ní, jak udělat fantastické burgery a vyladěné steaky, naučíte se pravidla správného grilování, jak maso marinovat, jak ochutit dipy atd. S kuchařkou Grilování se stanete mistry grilu!
160 stran pečlivě vybraných redaktorkami a čtenáři časopisu Apetit vyzkoušených receptů, je rozdělena do 10 kapitol:
Předkrmy
Hovězí, telecí a jehněčí maso
Vepřové maso
Drůbeží maso
Mleté maso
Ryby a plody moře
Bez masa
Přílohy a dipy
Sladké osvěžení
Servis
Tato kniha je nepostradatelným průvodcem pro všechny, kteří propadli kouzlu grilování.
Jejím autorem je zakladatel Národního dne grilování v Jihoafrické republice Jan Braai, který je díky svým televizním pořadům v mnoha zemích velmi populární. Svým osobitým humorem vás seznámí s nejrůznějšími technikami grilování, poradí, co by vám nemělo chybět ve vaší grilovací výbavě, a především vás inspiruje jednoduchými a přitom nápaditými recepty, speciálně upravenými pro českou kuchyni. Díky této kuchařce každý dokáže ohromit své hosty originálním kulinařením.