Jak nejlépe pohostit návštěvu?
Svátky jsou podle Vaňkových čas, který není určen jen Vánocům a dalším významným dnům v kalendáři, ale jsou to chvíle, které probíhají v průběhu celého roku, kdy se potkáváme se svými známými a scházíme se s rodinou a přáteli. Je to čas, kdy chceme pohostit návštěvu, přichystat jí něco dobrého, ukázat lidem, kteří přišli, že je máme rádi a vážíme si jich. Nová kuchařka manželů Vaňkových je průvodcem svátečními recepty pro celý rok.
Kuchařka obsahuje přes 180 fotografií a ilustrací a více než 130 receptů. Dozvíme se, jak přichystat dokonalý chlebíček, který lahodí jak oku, tak našim chuťovým pohárkům. Nechybí recept na několik variant bramborového salátu, bez majonézy, s majonézou, do rolek… A jako perličku, kterou můžete připravit nejen na Vánoce, najdete v kuchařce Sváteční recept na „vychucenou“ vánoční nádivku. Rozhodně je z čeho vybírat – pro každou příležitost i pro každý mlsný jazyk.
Praktické kulinářské tipy
Jak nejlépe uvařit vajíčko? Jak se špikuje maso na svíčkovou? Jak správně uvařit brambory na salát? I tyto základní kuchyňské kroky mají svá pravidla, která by se měla dodržovat, a proto najdete ve Svátečním užitečné rady a tipy jak na ně, aby vám jejich nesprávná příprava nepokazila celý pokrm.
Obložený chlebíček podle Vaňkových
Obložený chlebíček, kdo by jej neznal. Jedná se o jednu z nejčastějších a nejoblíbenějších chuťovek právě při svátečních okamžicích a zvláštních příležitostech. Věděli jste ale, že chlebíček nemusí nutně znamenat jen plátek šunky plácnutý na vece, pokrytý vejcem a okurkou? Sváteční vám nabídne hned několik receptů na přípravu chlebíčků, ze kterých bude vaší návštěvě přecházet zrak.