Recenze: Grilování

archiv revue
Jakmile tuto kuchařku otevřete, okamžitě dostanete hlad a začnou se vám sbíhat sliny nad pochoutkami, které budete při listování knihou objevovat. Na nic nebudete čekat a hned se pustíte do grilování, aby se jeden ze šťavnatých pokrmů na vás co nejdříve začal usmívat na talíři.

Kniha Grilováníale také teploměr budou vašimi nezbytnými parťáky při zahradní párty. V této jedinečné publikaci, která odstartovala novou řadu kuchařek Romana Vaňka a jeho ženy Jany Vaňkové, najdete recepty na burgery, krevety, ryby, dipy a zeleninové saláty. Všechny jsou doplněné krásnými fotografiemi a najdete u nich seznam surovin, postup a vychytávku, tip či zajímavost, jak jídlo udělat ještě lepší. Všechny suroviny jsou dostupné v klasickém obchodě. Postupy jsou napsané srozumitelně a jednoduše, takže se nemusíte bát, že přijdete o celou večerní zábavu.

Naše rodina miluje burgery, takže u nás bylo rozhodnuto hned, který recept vyzkoušíme - burger s domácí bulkou.

Housky na burgery

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml mléka
100 ml rostlinného oleje
1 vejce30 g droždí
10 g soli
špetka cukru krupice
1 žloutek na potření
mák na posypaní (použila jsem i sezamová semínka)
hladká mouka na posypání těsta

Postup

  • V míse robota smíchej mléko, olej, vejce a rozdrobené droždí. Přidej mouku, sůl, cukr a hnětacím hákem vypracuj hladké pružné těsto. Přikryj utěrkou a nech 30 minut odpočinout v pokojové teplotě.
  • Odpočaté těsto vyklop na omoučněnou pracovní plochu a rozděl ho na 15 stejných velkých kousků. Vyválej z nich bochánky polož je na plech vyloženým pečicím papírem a nech v pokojové teplotě kynout 45 minut.
  • Troubu rozehřej na 220 °C.
  • Vykynuté bochánky potři rozšlehanými žloutky a případně je posypej mákem nebo sezamovými semínky.
  • Peč v rozehřáté troubě dozlatova, přibližně 10–12 minut. Hotové housky nech vychladnout na mřížce.

 

Hovězí burger se salsicciou

Suroviny

400 g mletého hovězího krku
200 g klobásy salsiccia (Italská klobása – běžně dostupná ve větších obchodech)
1 lžička čerstvě mletého pepře
sůl

Postup

Klobásu nařízni, stáhni střívko a vyhoď ho. Maso klobásy nakrájej najemno a co nejrychleji promíchej s masem a pepřem.

Všechny suroviny na burger kromě soli co nejrychleji promíchej. Pak už stačí jenom vytvarovat placky silné 1,5 cm.

Přímé grilování na 190–200 °C

Další rady a vychytávky najdete v kuchařce. 😊

DIP z nivy

100 g nivy
100 g zakysané smetany
1 lžička worcesterské omáčky
špetka pepře

Postup

Suroviny rozmixuj dohladka a dej na 30 minut do ledničky. Před podáváním promíchej.

Dobrou chuť 😊!


 Autor: Markét

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Grilování

4.9 27
359 299
IHNED odesíláme
Čeština

Jednoduše & dokonale Ryby, drůbež, zvěřina

5.0 1
359 309
IHNED odesíláme
Čeština

Snadno & Rychle 2

3.0 1
359 294
Poslední kusy
Čeština

Jednoduše & dokonale Maso

5.0 2
359 294
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.
zanechte komentář (zprávu)

Nejnovější články

S příchodem nového roku se mnoho lidí zamýšlí nad tím, jak efektivněji organizovat svůj čas a úkoly. Diáře se stávají oblíbeným nástrojem, který nám pomáhá udržet přehled o každodenních povinnostech, cílech a plánech.
Říjnový žebříček nejprodávanějších knih v našem e-shopu je tady!
Kniha mě na první pohled zaujala svou laskavou a něžnou obálkou. Ihned mi bylo jasné, že nezůstane jen tak bez povšimnutí. Navíc je zaměřena na téma, které mě velmi zajímá. Doporučila bych ji všem, kteří se nacházejí na životní křižovatce a nevědí, co si se svým životem počít.