Inspirace a elán Monice Brýdové nechybí. Po kuchařce Vegan recepty hravě a zdravě se pustila do nové, a tak mohly vzniknout Vegan recepty Chutně a snadno.
Její kuchařky mě jednoduše baví. Vaří ze surovin, které znám a jsou dostupné. Jedna stránka je vždy věnována receptu a na druhé můžeme vidět výsledek na fotografii (= to, jak by to mělo vypadat. 😊 A že to vypadá skvěle, snad nemusím zmiňovat.). Několik receptů z její knihy už mám za sebou. Jediná má výtka, zato podle mě celkem zásadní je, že ve výčtu surovin není uvedeno množství. Musím po něm pátrat až v samotném receptu, což se mi zdá – v zápalu přípravy – nešikovné. Ocenila bych i přehlednější zpracování obsahu místo dosavadního, který zahrnuje pouze Snídaně, Hlavní jídla, Dezerty, Co se jinam nevešlo. Náplň kapitol je uvedena až před samotnými kapitolami.
Díky této kuchařce jsem se konečně pustila do dlouho plánovaného pečení mechového dortu, který se mi jevil jako „vysoký level“. Potřebujeme na něj baby špenát, rostlinné mléko, moučkový cukr, olej, špaldovou mouku, kypřicí prášek, šlehačku a zakysanou smetanu, lněné semínko, sušenky Lotus a ovoce. A výsledek? Předčil má očekávání. Zaručuji se za to, že to zvládne i začátečník.
Recenzentka: Radka