Jak jste se dostala k lowcarb životnímu stylu?
Bylo to zhruba před dvěma lety, kdy se mi narodilo druhé dítě, dcera Klárka. Už po těhotenství se synem Kubíkem jsem měla nějaká ta kila navíc, ale podařilo se mi je rychle shodit. Po porodu dcery už to tak jednoduché nebylo. Nepomohlo kojení ani pohyb, váha prostě nešla dolů. Koncem roku 2017 jsem se setkala se svou kamarádkou, která vyzkoušela ketogenní dietu a zároveň se začala stravovat lowcarb. Díky ní jsem se začala o tento styl stravování více zajímat. Na začátku roku 2018 jsem se lowcarb stravovovala už naplno. Jediné, co mi chybělo, bylo dát si něco sladkého ke kafíčku. Tak započalo mé pátrání po zdravém mlsání. A protože receptů na internetu bylo poskrovnu, začala jsem si je vytvářet sama. Založila jsem svoji facebookovou stránku Pečeme lowcarb zdravě a chutně a začala jsem svoje recepty sdílet.
Na trhu je nepřeberné množství kuchařek. Proč by si čtenáři měli koupit právě tu vaši?
Kuchařka je vhodná nejen pro ty, kteří se stravují nízkosacharidově, ale také pro ty, kteří trpí intolerancí lepku či diabetem.
Všechny recepty jste vymyslela sama?
Ano, většinu receptů jsem vymyslela sama, i když jsem se někdy nechala inspirovat zahraničními weby. Zároveň jsem inspiraci čerpala ve staré kuchařce po své prababičce
a ze starých rodinných receptů. Chtěla jsem ovšem najít způsob, jak udělat staré věci nově a zdravěji.
Jste maminkou a zdravé dobroty chystáte i svým dětem. Které patří k jejich nejoblíbenějším?
Čokoládová pěna a panna cotta. Ale samozřejmě milují i různé čokoládové dortíky a sušenky. Prostě jsou to mlsalové po mamince.
Nezhřešíte někdy a nedáte si nějaký nezdravý „nenízkosacharidový“ dezert?
Na začátku jsem sem tam zhřešila a jeden den v týdnu jsem si dopřála i nějakou nezdravou "nenízkosacharidobou" dobrotu. Teď už je to tak, že peču a vytvářím dezerty, které jí celá rodina.
Foto: Marleen
Správa cookies
Webové stránky používají k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Využíváním našich služeb souhlasíte s používáním cookies.